Acțiunile Băncii Transilvania asigură jumătate din activitatea de tranzacționare de la BVB

Acțiunile Băncii Transilvania asigură jumătate din activitatea de tranzacționare de la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 iun 2023

Indicele BET a avut o deviație marginală față de referință într-o sesiune cu lichiditate concentrată pe un emitent din zona bancară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Soluții pentru dezghețarea piețelor financiare, dezvoltarea bursei, a emitenților și instrumentelor disponibile vor fi dezbătute la Profit Piața de Capital.forum. Evenimentul, programat pe 13 iunie, de la ora 10.00, este organizat cu sprijinul Bursei de Valori București, al Băncii Transilvania și al ING Bank România, urmând a fi transmis live pe Profit News TV.

Piețele internaționale de acțiuni au încheiat săptămâna cu o zi neconcludentă, în care la New York Stock Exchange am consemnat aprecieri și la Frankfurt indicele DAX40 a suferit o corecție de un sfert de procent.

Nehotărârea s-a transmis și la Bursa de Valori București unde indicele reprezentativ BET a avansat cu un infim o,01%, până la nivelul de 12.251,01 de puncte, în timp ce cele mai tranzacționate acțiuni au avut închideri divergente.

Acțiunile Băncii Transilvania asigură jumătate din activitatea de tranzacționare de la BVB

Rulajul pieței de acțiuni a fost de 41,08 milioane lei (8,29 milioane euro), apropiat de media ultimilor ani, dar aproape jumătate din acesta a fost reprezentat de transferurile în valoare de 20,39 milioane lei realizate pe titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au câștigat 0,31%, până la prețul de 19,21 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 13,59 miliarde lei (2,75 miliarde euro).

AROBS Transilvania își dublează veniturile la T1, dar înregistrează un declin al profitului net CITEȘTE ȘI AROBS Transilvania își dublează veniturile la T1, dar înregistrează un declin al profitului net

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a urcat cu 2,22%, până la prețul de 12,88 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,07 milioane lei. Tot la capitolul financiar, în condițiile unor schimburi însumând 2,65 milioane lei, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,98%, până la prețul de 2,0150 lei/acțiune, trăgând în jos indicele BET-FI care a pierdut 0,67%, până la nivelul de 50.081,30 de puncte.

În scădere față de sesiunea precedentă, cu un recul de 0,36%, a fost și indicele sectorului energetic BET-NG. Din structura acestuia, titlurile producătorilor de energie au avut mișcări diferite atât din punctul de vedere al direcției, cât și al amplitudinii mișcării: -2,73%, până la prețul de 44,50 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) ce au întrunit cea de-a 2-a activitate a zilei, de 4,45 milioane lei, +0,12%, până la prețul de 0,4926 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) ce au adunat tranzacții de 3,87 milioane lei, și -0,12%, până la prețul de 42,50 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), ce au cumulat transferuri de 3,14 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica