Acțiunile Băncii Transilvania trag în jos bursa pentru a 2-a zi consecutiv

Acțiunile Băncii Transilvania trag în jos bursa pentru a 2-a zi consecutiv
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 ian 2023

Indicele BET a închis sub referință o sesiune cu un rulaj de numai 23,29 milioane lei (4,72 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raliul bursei germane a accelerat și indicele DAX40 a ajuns chiar și în zona de 15.270 de puncte, nivel cu aproximativ 10% față de ultima valoare din anul trecut, într-o mișcare mai amplă de intrare a capitalurilor în Europa. Bursa de Valori București nu a avut susținerea la cumpărare pentru a se cupla acestui impuls, dar, mai mult decât atât, nu a avut forța unui ricoșeu tehnic după 2 ședințe de vânzări mai agresive.

Piața poate ar fi rezistat în teritoriu negativ, însă cele mai tranzacționate titluri de la cota BVB, cele ale pieței locale, cu schimburi însumând 6,40 milioane lei, cele ale Băncii Transilvania (TLV), au suferit un recul de 2,20%, până la prețul de 20,00 lei/acțiune, după ce și în ziua precedentă au avut un șoc de 3,08%.

ANALIZĂ Când a impus noua suprataxă, Guvernul ar fi trebuit să știe de multe luni că există riscul ca OMV Petrom să n-o datoreze. Posibile diferențe de interpretare OMV Petrom - ANAF, nu este exclus un litigiu CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Când a impus noua suprataxă, Guvernul ar fi trebuit să știe de multe luni că există riscul ca OMV Petrom să n-o datoreze. Posibile diferențe de interpretare OMV Petrom - ANAF, nu este exclus un litigiu

Este mișcarea ce a făcut ca indicele reprezentativ BET să alunece cu 0,10% sub referință, până la nivelul de 11.959,91 de puncte, unde este doar cu puțin peste media mobilă exponențială de 200 de zile, cea care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile Băncii Transilvania trag în jos bursa pentru a 2-a zi consecutiv

Tot pe o tendință de depreciere, cu un -1,64%, până la prețul de 9,00 lei/acțiune, s-au aflat titlurile Purcari Wineries (WINE), care au întrunit cea de-a 3 activitate a zilei, de 2,27 milioane lei.
Totuși, ceilalți indici au reușit închideri pozitive: +0,06% pentru indicele compozit BET-XT, +0,53%, până la nivelul de 49.778,14 puncte, pentru indicele financiar BET-FI și +0,70% pentru indicele energetic BET-NG.

ULTIMA ORĂ - ANAF vine în premieră la BVB CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ - ANAF vine în premieră la BVB

Din structura ultimului, titlurile OMV Petrom (SNP) au avansat cu 0,57%, până la prețul de 0,4440 lei/acțiune, pe transferuri de 5,82 milioane lei, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au câștigat 0,25%, până la prețul de 39,70 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,46 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) au crescut cu 0,93%, până la prețul de 43,20 lei/acțiune, pe un rulaj cu puțin sub reperul de 1 milion de lei.

Într-o zi în are la finalul orarului de tranzacționare a anunțat că a depus la ASF documentație pentru derularea unei oferte de răscumpărare pentru 4% din acțiunile proprii, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au închis la nivelul de 2,0000 lei/acțiune, cu 0,20% peste referință.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
purcari
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica