Acțiunile BRD scad cu 5% în ziua raportării financiare și trag în jos bursa. Revenire la nivelul volumelor

Acțiunile BRD scad cu 5% în ziua raportării financiare și trag în jos bursa. Revenire la nivelul volumelor
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 feb 2023

La BVB a existat presiune la vânzaree pe acțiunile de regulă preferate de investitorii străini.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Bursa germană a avut o deschidere pozitivă și indicele DAX40 s-a menținut peste nivelurile de referință în întreaga sesiune europeană. Totuși, o tendință negativă s-a manifestat pe timpul orarului de tranzacționare de la New York Stock Exchange și către finalul zilei, piețele de acțiuni băteau pasul în retragere.

La BVB, indecizia inițială între cumpărători și vânzători a adus ordine mai mari în piață. Astfel, rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 56,18 milioane lei (11,47 milioane euro), fiind nu numai între cele mai mari de la debutul lui 2023, dar și semnificativ peste media ultimilor ani.

PROFIT NEWS TV Daniela Șerban, președinte ARIR, despre indicatorul Vektor: Anul acesta accentul se va pune pe raportarea rezultatelor financiare și calitatea acestora / Adrian Tănase, BVB: Piața noastră are potențial CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Daniela Șerban, președinte ARIR, despre indicatorul Vektor: Anul acesta accentul se va pune pe raportarea rezultatelor financiare și calitatea acestora / Adrian Tănase, BVB: Piața noastră are potențial

Cea mai mare activitate, de 19,87 milioane lei, s-a înregistrat pe titlurile OMV Petrom (SNP), care au alunecat cu 0,21% sub referință, la prețul de 0,4750 lei/acțiune. Acestea au fost urmate, cu transferuri de 7,90 milioane lei, de titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au suferit un recul de 5,69%, până la prețul de 13,60 lei/acțiune, în ziua raportării anuale preliminare ce a indicat un profit net în relativă stagnare, de 1,34 miliarde lei. O știre privind o anchetă în SUA la adresa acționarului majoritar Groupe Société Générale a venit să pună presiune suplimentară pe un emitent deja afectat de impactul unei prezumtive fraude la divizia sa de administrare a pensiilor, piață din care BRD se retrage.

Anul financiar 2022 pentru TeraPlast - explicat de conducerea companiei. „Deși a început foarte promițător, a avut o schimbare dramatică pe foarte multe niveluri.\ CITEȘTE ȘI Anul financiar 2022 pentru TeraPlast - explicat de conducerea companiei. „Deși a început foarte promițător, a avut o schimbare dramatică pe foarte multe niveluri.". Așteptări optimiste pentru 2023

Tot pe segmentul bancar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au coobrât cu 1,49%, până la prețul de 19,80 lei/acțiune, pe tranzacții de 6,01 milioane lei. La același capitol financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 2,0500 lei/acțiune. Societatea demarează vineri, la prețul de 2,1900 lei/acțiune, o ofertă publică de răscumpărare care vizează achiziția unui număr de 225,00 milioane acțiuni proprii, reprezentând 3,61% din capitalul social.

Inerția acestui emitent a determinat și o deviație nesemnificativă, -0,02%, a indicelui fondurilor alternative de investiții BET-FI care a închis la nivelul de 50.028,97 de puncte. Dacă celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a câștigat 0,30%, piața în ansamblul ei a fost pe tendință de depreciere: -0,73% pentru indicele compozit BET-XT și -0,78% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.244,99 de puincte testează media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile BRD scad cu 5% în ziua raportării financiare și trag în jos bursa. Revenire la nivelul volumelor

În piața reglementată, reperul unor schimburi de 1 milion  de lei a mai fost depășit de titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care au scăzut cu 1,55%, până la prețul de 0,5710 lei/acțiune, și de titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au avansat cu 0,25%, până la prețul de 40,50 lei/acțiune. Titlurile producătorului de gaze naturale au făcut obiectul și a singurului transfer special din piața deal, cu o valoare de 5,06 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast