Acțiunile Electrica au crescut cu 3%, după acordul cu FP pentru preluarea participațiilor de la filialele sale

Acțiunile Electrica au crescut cu 3%, după acordul cu FP pentru preluarea participațiilor de la filialele sale

Sursa foto: Dainis Derics / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 iul 2017

Pe transferuri de peste 10 milioane lei, reprezentând aproape o treime din rulajul zilei de la BVB, acțiunile Electrica au închis la prețul de 14,16 lei/acțiune, în creștere cu 3,06%. Investitorii au interpretat valoarea tranzacției de 752 milioane lei pentru achiziția participațiilor la 4 filiale ale sale deținute de Fondul Proprietatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La Bursa de Valori București am consemnat astăzi un debut pozitiv, cu indicele compozit BET Plus urcând cu 0,29% și cu indicele reprezentativ BET cu 0,28% peste referință, respectiv la nivelul de 8.155,34 puncte. Activitatea de tranzacționare a fost, însă, redusă, rulajul pieței de acțiuni fiind de numai 27,28 milioane lei (5,98 milioane euro).

Volumele au fost debalansate către cea mai tranzacționată acțiune. Titlurile Electrica (EL) au crescut cu 3,06%, până la prețul de 14,16 lei/acțiune, pe transferuri în valoare de 10,69 milioane lei. Piața a interpretat astfel favorabil acordul dintre companie și Fondul Proprietatea (FP) pentru achiziția pentru 752,03 milioane lei a pachetelor minoritare deținute de Fond la propriile sale filiale, SDEE Distribuție Muntenia Nord SA, SDEE Distribuție Transilvania Sud SA, SDEE Distribuție Transilvania Nord SA și Electrica Furnizare SA.

Fostul congresman american Ron Paul spune că nu ar fi șocat să vadă bursa americană cu 25% mai jos până în octombrie CITEȘTE ȘI Fostul congresman american Ron Paul spune că nu ar fi șocat să vadă bursa americană cu 25% mai jos până în octombrie

Știrea s-a răsfrânt pozitiv și asupra vânzătorului, Fondul Proprietatea, ale cărui titluri s-au apreciat cu 2,35%, până la prețul de 0,872 lei/acțiune, pe tranzacții în valoare de 4,23 milioane lei. Este un avans al cotației care a influențat pozitiv și indicele finanicar BET-FI, care a închis la nivelul de 33.288,66 puncte, în urcare cu 0,58% față de sesiunea precedentă, cea mai importantă apreciere sectorială de azi.

Este o performanță obținută pe fondul unei zile neconcludente în Europa, cu închideri divergente la nivelul principalilor indici: : -0,27% pentru indicele Euro Stoxx 50, +0,35% pentru indicele FTSE100 de la Londra, -0,10% pentru indicele CAC40 de la Paris, -0,35% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +0,92% pentru indicele WIG 20 de la Varșovia, +0,63% pentru indicele BUX de la Budapesta și +0,48% pentru indicele PX de la Praga.

Tranzacție de aproape 1 milion euro pe titlurile potențialului cumpărător al Oltchim

O tranzacție notabilă pe un emitent de obicei nelichid s-a realizat astăzi cu titluri ale companiei Chimcomplex Borzești SA Onești (CHOB), una dintre companiile cu șanse pentru a cumpăra combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT). SIF Moldova (SIF2) a anunțat piața la închiderea ședinței de tranzacționare de la BVB că a vândut un pachet reprezentând 2,51% din capitalul social al emitentului pentru suma de 4,37 milioane lei.

Tranzacții cu puțin peste 4 milioane lei am consemnat și pe titlurile bancare

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 1,04%, până la prețul de 2,8500 lei/acțiune, pe transferuri de 3,23 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Societe Generale (BRD), a pierdut, de asemenea, 1,41%, prețul de închidere fiind de 14,00 lei/acțiune într-o sesiune în care pe acest emitent schimburile s-au cifrat la aproape 780.000 de lei.

Indicele energetic BET-NG a urcat cu 0,38%, tras în sus de creșterea consistentă a titlurile Electrica. Al 2-lea rulaj al zilei pe acest segment, de 1,58 milioane lei, l-am consemnat pe titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care s-au depreciat cu 0,55%, până la prețul de 27,00 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
fondul proprietatea
bvb
bursa
banca transilvania
brd
chimcomplex borzesti