Acțiunile europene au închis în creștere cu peste 2%, susținute de titlurile bancare

Acțiunile europene au închis în creștere cu peste 2%, susținute de titlurile bancare
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2020

Acțiunile marilor companii europene au încheiat tranzacțiile de luni în creștere cu peste 2%, susținute de avansul puternic al titlurilor bancare, după cea mai slabă evoluție săptămânală consemnată de la jumătatea lunii iunie, investitorii ignorând creșterea numărului cazurilor de coronavirus și evoluțiile politice, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx 600 a urcat cu 2,3%, iar componenta bancară cu 5%, toate sectoarele și toate bursele importante încheind ziua în teritoriu pozitiv, scrie News.ro.

Deficitul bugetar după primele opt luni a ajuns la 54,77 miliarde lei, 5,2% din PIB. În august, deficitul a urcat cu circa 5 miliarde de lei, ritm similar cu cel din iulie CITEȘTE ȘI Deficitul bugetar după primele opt luni a ajuns la 54,77 miliarde lei, 5,2% din PIB. În august, deficitul a urcat cu circa 5 miliarde de lei, ritm similar cu cel din iulie

Săptămâna trecută, indicele Stoxx 600 a înregistrat un declin de 3,7%, piețele globale fiind perturbate de revenirea cazurilor de coronavirus în Europa și restul lumii.

Cu toate acestea, piețele au fost susținute luni de semnele de intensificare a redresării economiei chineze.

În Europa, o reprezentantă a Băncii Angliei, Silvana Tenreyro, a afirmat într-un interviu publicat weekendul trecut că o investigație a băncii centrle referitoare la o posibilă contribuție dobânzilor negative la redresarea economică a dat rezultate ”încurajatoare”.

În sectorul corporativ, directorul general al grupului Daimler, Dieter Zetsche, a anunțat în timpul weekendului că nu mai dorește să obțină funcția de președinte al grupului german, investitorii dorind să numească un independent la conducerea consiliului de supraveghere.

Commerz Bank l-a numit director general pe Manfred Knof, fost director pentru retail banking la Deutsche Bank. Acesta îl va înlocui pe Martin Zielke, care a demisionat în iulie alături de președintele Stefan Schmittmann, la presiunea investitorilor activiști.

Siemens Energy a debutat luni la bursa din Frankfurt, după separarea de grupul Siemens, dar acțiunile au scăzut ușor de la prețul de listare de 21,6 euro pe unitate.

Acțiunile HSBC au urcat cu 9,2%, în urma anunțului companiei chineze Ping An Insurance că își va mări participația deținută la cea mai mare bancă din Europa.

Creșterea s-a extins la nivelul sectorului bancar, titlurile Deutsche Bank, Standaard Chartered, Barclays și Credit Agricole avansând cu peste 5%.

Reuters a relatat duminică, citâd surse, că grupul metalurgic ArcelorMittal discută o fuziune a activelor sale americane cu Cleveland-Cliffs, cel mai mare producător de pelete de minereu de fier din SUA. Acțiunile ArcelorMittal au urcat cu 10%.

În schimb, acțiunile producătorului de motoare de avioane Rolls-Royce au continuat să scadă, cu 3,6%.

Indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 1.46%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 3,22%. Indicele FTSE MIB al bursei din bursei din Milano a urcat cu 2,47%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 2,46%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni