Acțiunile europene au închis la cel mai ridicat nivel din noiembrie, reducerile de taxe așteptate în SUA au alimentat optimismul

Acțiunile europene au închis la cel mai ridicat nivel din noiembrie, reducerile de taxe așteptate în SUA au alimentat optimismul
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 dec 2017

Acțiunile europene au închis astăzi la cel mai ridicat nivel consemnat din prima parte a lunii noiembrie, în contextul în care reducerile de taxe așteptate în SUA au alimentat optimismul și pe bursele europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Principalul motor de creștere a fost sectorul bancar, care a crescut cu peste 9% în ședința de astăzi.

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a urcat cu circa 1,2%, fiind primul avans consemnat în ultimele patru ședințe. Indicele a închis la nivelul de 392,66 de puncte, cea mai ridicată valoare înregistrată din 8 noiembrie.

Republicanii din Senatul și Camera Reprezentanților din SUA au ajuns vineri la un acord în privința formei finale a celui mai important proiect de reforme fiscale din ultimele trei decenii, care reduce impozitul pe profit de la 35% la 21%. Varianta finală a proiectului va fi votată săptămâna aceasta, ceea ce înseamnă că ar putea ajunge pe biroul lui Trump, pentru promulgare, înainte de Crăciun.

SIF Moldova își lichidează filiala Real Estate Asset, prin care a luat locul SIF Oltenia în Veranda Mall, dar rămâne în investiție cu o deținere indirectă de peste 36% CITEȘTE ȘI SIF Moldova își lichidează filiala Real Estate Asset, prin care a luat locul SIF Oltenia în Veranda Mall, dar rămâne în investiție cu o deținere indirectă de peste 36%

“Optimismul investitorilor legat de faptul că Trump va marca prima sa victorie legislativă de când a fost ales președinte susține acțiunile pe plan global. Până vineri, modul în care reforma fiscală va ajuta companiile americane era neclar. După publicarea detaliilor, câștigătorii clari sunt firmele cu taxe mari și care au venituri predominant în SUA. Astfel, beneficiarii majori vor fi băncile, companiile aeriene și companiile de rafinare a petrolului”, spune Jasper Lawler, director cercetare la London Capital Group, citat de MraketWatch.

Pe lângă optimismul dictat de reforma fiscală din Statele Unite, companiile Thales, listată la Paris, și Gemalto, listată la Amsterdam, au crescut puternic pe burse, cu 8%, respective 6%, după ce au anunțat că au încheiat un acord de vânzare-cumpărare. Grupul Thales, cu operațiuni în industria aerospațială și de apărare va prelua producătorului de cipuri Gemalto pentru 4,8 miliarde de euro.

Totodată, compania de real-estate Buwog, un importat jucător pe piața de profil din Austria, a crescut cu peste 17% pe bursa de la Viena în urma unei oferte de preluare de 5,2 miliarde de euro din partea Vonovia, cel mai mare proprietar de locuințe din Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx 600
trump
taxe
companii
banci
burse
maxim
reforma fiscala
profit
proiect
sua