Acțiunile europene din tehnologie, cea mai slabă lună din ultimii 13 ani. Indicele paneuropean scade abrupt

Acțiunile europene din tehnologie, cea mai slabă lună din ultimii 13 ani. Indicele paneuropean scade abrupt
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 ian 2022

Acțiunile europene au revenit vineri pe scădere și se pregătesc să încheie săptămâna cu un declin abrupt, de peste 2%.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele paneuropean Stoxx 600 pierde peste 1% în ultima ședință a săptămânii. CAC 40 (Paris) și FTSE 100 (Londra) scad cu circa 1%, iar DAX (Frankfurt) coboară cu 1,35%.

​La nivel lunar, acțiunile europene se îndreaptă spre cea mai slabă evoluție din octombrie 2020, cu un declin de 4,87%. Totodată, acțiunile europene din sectorul tehnologiei sunt pe cale să încheie cea mai slabă lună din ultimii 13 ani, adică de la criza din 2008 încoace, potrivit Reuters. După ce au atins maximul ultimilor 21 de ani în luna noiembrie, pe fondul unei evoluții favorabile în pandemie, acțiunile din tehnologie au pierdut circa 15% în ianuarie.  

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Singurul sector în care se înregistrează creșteri în sedința de vineri este retailul.

Scăderile bursiere au loc pe fondul așteptărilor de reducere a stimulilor monetari și al tensiunilor geopolitice. Săptămâna aceasta, Rezerva Federală (Fed) a SUA a menținut dobânda de referință aproape de zero, în linie cu așteptările analiștilor, însă a semnalat că va opera “în curând” prima sa majorare de la începutul pandemiei, pe fondul inflației ridicate.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
fed
tehnologie