Acțiunile europene, în declin pe fondul reaprinderii tensiunilor comerciale

Acțiunile europene, în declin pe fondul reaprinderii tensiunilor comerciale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 nov 2019

Acțiunile europene scad miercuri după ce președintele american Donald Trump a avertizat că, în lipsa încheierii unui acord cu Beijingul, SUA vor continua să majoreze tarifele pentru importurile din China.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Totodată, administrația SUA trebuie să decidă, până mâine, dacă va impune tarife suplimentare pentru automobilele din UE. Deși există informații că Statele Unite vor anunța o amânare de 6 luni a aceastei decizii, acțiunile producătorilor auto europeni scad cu peste 1% în ședința de astăzi.

Indicele Stoxx 600 este în scădere cu 0,5%. Bursa de la Frankfurt coboară cu 0,75%, bursa de la Paris scade cu 0,41%, iar bursa londoneză înregsitrează un declin de 0,4%.

Compania eSilicon, care proiectează cipuri inclusiv în România - cumpărată de un alt jucător american CITEȘTE ȘI Compania eSilicon, care proiectează cipuri inclusiv în România - cumpărată de un alt jucător american

Acțiunile Daimler sunt în scădere cu 1,3% la Frankfurt, declin similar cu cel al Volkswagen. BMW scade cu circa 1,9%.

Președintele american Donald Trump și-a reluat marți atacul împotriva Chinei, afirmând că această țară ”a înșelat” Statele Unite, cu toate că a atribuit situația actuală politicilor foștilor lideri ai Statelor Unite.

Totodată, Trump a avertizat că va majora tarifele "substanțial" dacă acordul comercial agreat cu China nu va fi finalizat.

Următoarea rundă de tarife americane pentru  importuri chinezești este programată pentru 15 decembrie și vizează bunuri de 156 de miliarde de dolari, inclusiv jucării și cumputere.

Luna trecută, președintele american Donald Trump a anunțat o primă fază a acordului comercial cu China. Detaliile acordului nu au fost însă explicate. Acordul urma inițial să fie semnat de Trump și președintele chinez Xi Jinping pe 16 noiembrie, la summitul Cooperării Economie Asia Pacific, însă acest eveniment a fost anulat. Acordul ar putea fi semnat în decembrie, la Londra, după un summit NATO.

Donald Trump ar putea anunța, zilele acestea, că întârzie cu alte șase luni decizia privind o eventuală impunere de taxe vamale pentru mașinile importate din Uniunea Europeană, potrivit informațiilor publicate luni de Politico, care citează o persoană apropiată situației.

SUA trebuie să decidă până la 14 noiembrie dacă va impune tarife de până la 25% pentru vehiculele și piesele auto importate din UE și Japonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
stoxx 600. trump
china
tarife auto
importuri auto
bmw
saimler
vw