Acțiunile europene - prima scădere din ultimele 7 zile, după ce Trump l-a dat afară pe șeful diplomației SUA

Acțiunile europene - prima scădere din ultimele 7 zile, după ce Trump l-a dat afară pe șeful diplomației SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 mar 2018

Acțiunile europene au încheiat ședința de marți în teritoriu negativ, prima scădere din ultimele 7 zile, după ce președintele american Donald Trump l-a dat afară pe șeful diplomației SUA, Rex Tillerson, și l-a înlocuit cu directorul Agenției Centrale americane de Informații (CIA), Mike Pompeo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda euro a urcat cu 0,5% față de dolar, la aproape 1,24 dolari, în contextul în care plecarea lui Tillerson a provocat deprecierea monedei americane. 

Indicele pan-european Stoxx 600 a închis în scădere cu aproape 1%. Bursa de la Frankfurt a avut un declin mai abrupt, 1,6%, în contextul în care aprecierea monedei europene afectează exportatorii. Bursa de la Londra a pierdut circa 1%, iar cea de la Paris, 0,6%.

Acțiunile Condmag și-au triplat valoarea până la jumătatea sesiunii de tranzacționare, la revenirea pe bursă după 2 ani și jumătate CITEȘTE ȘI Acțiunile Condmag și-au triplat valoarea până la jumătatea sesiunii de tranzacționare, la revenirea pe bursă după 2 ani și jumătate

"Este vorba despre efectul Tillerson și efectul euro-dolar", spune Mikael Jacoby, de la Oddo Securities, adăugând că investitorii au văzut, probabil, în demiterea lui Tillerson, o ocazie de a încasa profituri după șase zile de creșteri pe bursele europene.

Tillerson a fost dat afară la câteva zile după ce principalul consilier economic al președintelui SUA Donald Trump, Gary Cohn, a demisonat.

"Vedem cum oamenii din administrația SUA cu o gândire mai moderată sunt dați afară", afirmă Elwin de Groot, director strategie macroeconomică la Rabobank, citat de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
tillerson
mike pompeo
burse
actiuni
euro
dolar
stoxx 600