Acțiunile OMV Petrom scad cu 1%, pe volume semnificativ sporite. Indicele BET are un declin similar

Acțiunile OMV Petrom scad cu 1%, pe volume semnificativ sporite. Indicele BET are un declin similar

Sursa foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 sep 2022

Bursa s-a întors în zona minimelor anului. Deprecieri de 2% pe acțiunile bancare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

La debutul sesiunii de tranzacținare, bursa românească a rezistat bine în pofida unui puseu de vânzare în piețele dezvoltate și care a fost suficient de puternic pentru a duce indicele DAX40 din Germania pe un minim intraday în zona de 11.860 de puncte, când cotația era cu peste 2% sub referință.

Ulterior, la fel de adevărat, piața locală nu a avut puterea de a se cupla la raliul început încă din prima parte a orarului de tranzacționare de la New York Stock Exchange. Rezultatul este o ședință de deprecieri moderate care a amendat cea mai mare parte a ricoșeului tehnic de marți.

Se răzgândește statul? Fondul Proprietatea lasă oficial deschisă varianta listării Hidroelectrica și în străinătate CITEȘTE ȘI Se răzgândește statul? Fondul Proprietatea lasă oficial deschisă varianta listării Hidroelectrica și în străinătate

Piața a fost acaparată de titlurile OMV Petrom (SNP), care au coborât cu 1,00%, până la prețul de 0,3960 lei/acțiune, pe transferuri de 32,49 milioane lei, reprezentând 61,97% din rulajul de 52,43 milioane lei (10,59 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Declinul a fost, de altfel, de o amplitudine apropiată la nivelul întregii piețe: -0,90% pentru indicele compozit BET-XT, -1,18% pentru indicele financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 47.305,38 puncte, -0,02% pentru indicele energetic BET-NG și -0,97% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 10.669,33 puncte este în zona minimelor anului, așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile OMV Petrom scad cu 1%, pe volume semnificativ sporite. Indicele BET are un declin similar

Au subperformat pieței acțiunile bancare: -2,04%, până la prețul de 17,32 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au însumat schimburi de 3,30 milioane lei, și -1,89%, până la prețul de 11,40 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au cumulat tranzacții de 1,26 milioane lei.

PROFIT NEWS TV Maratonul de Educație Financiară – Claudiu Cazacu, XTB: Atenție la influenceri! Sursele de informare în domeniul investițiilor trebuie alese mai riguros CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Maratonul de Educație Financiară – Claudiu Cazacu, XTB: Atenție la influenceri! Sursele de informare în domeniul investițiilor trebuie alese mai riguros

Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au pierdut 1,55%, până la prețul de 2,67 milioane lei. La capitolul energetic au fost 2 producători care au fost pe contrasens față de restul vieței. Astfel, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au avansat cu 0,50%, până la prețul de 40,25 lei/acțiune, pe o activitate de 2,01 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) au avut un salt de 2,56%, până la prețul de 42,10 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,49 milioane lei.

Remarcabil, al 2-lea rulaj al zilei, de 5,65 milioane lei, s-a înregistrat pe un instrument din piața produselor structurate. Certificate de tip turbo short având ca activ suport indicele Dow Jones Average Industrial emise de BRK Financial Group au fost lichidizate de investitori în contextul unor fluctuații foarte puternice în piața americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica