Acțiunile OMV Petrom se ajusteză ex-dividend, iar indicii principali se corectează cu peste un procent

Acțiunile OMV Petrom se ajusteză ex-dividend, iar indicii principali se corectează cu peste un procent

Sursa foto: Alphaspirit / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 mai 2021

Într-o piață dominată de activitate slabă înainte de ultimele 2 zile de raportări trimestriale, piața a fost „roșie” la nivelul indicilor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Bursa românească a suferit o retragere după ce în zilele precedente a ignorat corecția importantă de la New York Stock Exchange, unde indicele S&P500 a atins un minim al ultimelor 4 săptămâni. Pretextul a fost oferit de ajustarea ex-dividend de 7,40% a titlurilor OMV Petrom (SNP), care au închis la prețul de 0,4380 lei/acțiune pe cele mai mari tranzacții ale sesiunii, de 7,79 milioane lei.

Tabloul bursier a fost integral în nuanțe de roșu: -1,19% pentru indicele compozit BET Plus, -0,43% pentru indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 49.755,05 puncte, -2,46% pentru indicele energetic BET-NG și -1,24% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.616,88 puncte are prima ezitare după un parcurs din maxime în maxime susținut de media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5), așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile OMV Petrom se ajusteză ex-dividend, iar indicii principali se corectează cu peste un procent

Nota este aceeași, de lichiditate slabă, într-o tradiție mai veche a unei etape de așteptare la perioada raportărilor financiare. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 37,86 milioane lei (7,68 milioane euro) într-o ședință în care acțiunea fanion de la BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV) abia a adunat schimburi de 2,54 milioane lei. Pentru a 3-a sesiune consecutivă cotația a închis la nivelul de 2,6100 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 14,97 miliarde lei (3,04 miliarde euro).

Afacere în creștere rapidă. Producătorul de lapte vegan Oatly, susținut și de Oprah, atrage noi vedete și caută o evaluare de 10 miliarde dolari cu IPO în SUA CITEȘTE ȘI Afacere în creștere rapidă. Producătorul de lapte vegan Oatly, susținut și de Oprah, atrage noi vedete și caută o evaluare de 10 miliarde dolari cu IPO în SUA

Titlurile MedLife (M) au crescut cu 4,18%, până la prețul de 12,45 lei/acțiune, pe transferuri de 3,82 milioane lei, în ziua în care furnizorul de servicii medicale a raportat o creștere de 40,3% a cifrei de afaceri trimestriale față de intervalul corespondent din anul 2020.

De asemenea, titlurile Alro Slatina (ALR) s-au apreciat cu 2,82%, până la prețul de 3,28 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,09 milioane lei. Prin contrast, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au retras din maximul istoric cu 0,11%, până la prețul de 1,8160 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 5,89 milioane lei.

Pe segmentul energetic, titlurile Nucleareletrica (SNN) au câștigat 0,71%, până la prețul de 18,40 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,40 milioane lei, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au coborât cu 0,45%, până la prețul de 33,00 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,30 milioane lei.

ULTIMA ORĂ Daniel Dines, CEO UiPath, unicornul românesc proaspăt lansat la bursa din New York, discută o tranzacție prin care să cumpere, înaintea listării, un pachet minoritar din acțiunile companiei One United Properties CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Daniel Dines, CEO UiPath, unicornul românesc proaspăt lansat la bursa din New York, discută o tranzacție prin care să cumpere, înaintea listării, un pachet minoritar din acțiunile companiei One United Properties

În piața AeRO, titlurile iHunt Technologies (HUNT) au suferit un recul de 4,05%, până la prețul de 7,5800 lei/acțiune, pe transferuri de 2,12 milioane lei și – prezență inedită – titlurile Românofir Tălmaciu (ROOF) au fost protagonistele unor schimburi cu peste 70.000 din acțiunile companiei, reprezentând 13,78% din capitalul social al acesteia. Efectuate la prețul de 18,00 lei/acțiune, cu 11,11% peste referință, valoarea acestora s-a ridicat la 1,26 milioane lei.

În piața de obligațiuni activitatea a fost de 6,59 milioane lei (1,34 milioane euro), debalansată către 2 emisiuni de titluri de stat denominate în euro care au însumat tranzacții de 2,97 milioane lei și, respectiv 1,02 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica