Banca Transilvania și restul lumii

Banca Transilvania și restul lumii
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 oct 2020

Într-o sesiune de deprecieri și cu volume mici, peste jumătate din activitate a fost asigurată de acțiunea-fanion a bursei românești, cea a Băncii Transilvania.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

La finalul sesiunii asiatice, contractele futures ale principalilor indici internaționali au dat semnal că s-ar înscrie pe o traiectorie de scădere și, chiar dacă cumpărătorii s-au regrupat pe parcursul zilei, Bursa de Valori București a rămas sub influența impulsului de la debut și a avut o închidere „roșie”.

Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,57% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,54%, până la nivelul de 8.756,94 puncte, într-un parcurs de străpungere decisivă a mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200) și de rupere a nivelurile de suport care au funcționat bine prima parte a acestei toamne, așa cum se vede pe graficul atașat.

Banca Transilvania și restul lumii
Ședința a fost încă și mai slabă dacă avem în vedere că cea mai tranzacționată a zilei, care a adunat schimburi de 11,25 milioane lei, reprezentând mai mult de jumătate din rulajul pieței de acțiuni de 19,63 milioane lei (4,03 milioane euro), cea a Băncii Transilvania (TLV), a suferit un declin de 1,46%, până la prețul de 2,0300 lei/acțiune.

Bittnet Systems aduce la bursă acțiuni preferențiale. Compania cheamă acționarii să valideze investițiile recente, inclusiv un plasament în noul nume al pieței de capital, Safetech CITEȘTE ȘI Bittnet Systems aduce la bursă acțiuni preferențiale. Compania cheamă acționarii să valideze investițiile recente, inclusiv un plasament în noul nume al pieței de capital, Safetech

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), incluse recent în componența indicelui FTSE Micro Cap, a companiilor cu capitalizare mică, au avut un avans de 2,21%, până la prețul de 0,4160 lei/acțiune, pe transferuri de 1,81 milioane lei. Pe volume apropiate, echivalente cu 1,78 milioane lei, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au scăzut cu 0,55%, până la prețul de 26,90 lei/acțiune. Indicele energetic BET-NG, în structura căruia se află acestea, a suferit un recul de 0,33%. Celălalt indice regional, BET-FI, care măsoară evoluția acțiunilor fondurilor închise de investiții, s-a apreciat cu 0,78%, până la nivelul de 39.723,10 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
romgaz
teraplast