BRK Financial Group a realizat venituri semestriale cu 71% mai mari și a trecut pe profit cu un rezultat net de aproape 1 milion de lei

BRK Financial Group a realizat venituri semestriale cu 71% mai mari și a trecut pe profit cu un rezultat net de aproape 1 milion de lei

Sursa foto: dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 aug 2017

Rulajele în creștere de la bursă din prima parte a anului s-a răsfrânt favorabil asupra companiei de brokeraj BRK Financial, care a reușit să iasă de pe pierderi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În primele 6 luni ale anului BRK Financial Group (BRK) a realizat venituri din vânzări continue de 5,75 milioane lei, în creștere cu 71,13%, față de cele de 3,36 milioane lei, din perioada similară a anului precedent. În același interval de raportare, costurile aferente vânzărilor au urcat cu 8,07%, la 4,82 milioane lei, de la 4,46 milioane lei.

Acesta este contextul în care compania a reușit să treacă pe profit, cu un profit atribuibil acționarilor semestrial de aproape 930.000 de lei, la polul opus pierderii de 1,10 milioane lei din prima jumătate a anului trecut.

“Evoluțiile pozitive și evenimentele de pe bursa autohtonă au contribuit substanțal și s-au reflectat în rezultatele individuale ale BRK Financial Group în prima jumătate a anului”, explică societatea contextual în raportarea financiarpă publicată pe portalul Bursei de Valori București.

Bursa românească rezistă bine la scăderile „made in Korea” CITEȘTE ȘI Bursa românească rezistă bine la scăderile „made in Korea”

La nivel agregat, în intervalul ianuarie-iunie, rulajele bursiere au urcat cu 37,09%, la 6,69 miliarde lei, de la 4,88 miliarde lei. Operatorul de piață BVB chiar a indicat trimestrul 2 cu tranzacții procesate de 3,77 miliarde lei ca fiind cel mai bun din ultimii 2 ani.

Datoriile totale ale BRK Financial erau la data de 30 iunie de 45,73 milioane lei, în creștere cu 9,37% față de cele de 41,81 milioane lei. BRK Financial a fost listată la Bursa de Valori București acum 10 ani sub numele de SSIF Broker Cluj și are un acționariat dispersat, cel mai important investitor fiind SIF Muntenia (SIF4), cu o deținere de 18,47% din titluri. La ultima cotație a ședinței de ieri, de 0,0874 lei/acțiune, compania are o capitalizare bursieră de 29,52 milioane lei (6,45 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
brk financial
bursa
bvb