Bursa iese în stradă

Bursa iese în stradă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 mai 2016

Târgul Banii Tăi Expo va fi organizat pentru două zile începând de vineri în Piața Universității, în încercarea Bursei de Valori București de a capta atenția potențialilor investitori de retail față de piața de capital. Șeful celui mai mare administrator de fonduri spune că este oportunitatea cea mai bună pentru a stabili un contact cu noua generație de investitori. „Ieșim în stradă împreună pentru a înțelege ce ne rezervă viitorul”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa iese în stradă. Nu. Nu a ieșit astăzi cu sindicaliștii în fața Palatului Cotroceni, unde se află Administrația Prezidențială. Va fi, însă, vineri și sâmbătă în Piața Universității. Târgul Banii Tăi Expo reunește intermediari, fonduri de investiții, consultanți și organizații profesionale, sub egida organizatorului Bursa de Valori București, un eveniment care să capaciteze atenția publicului față de posibilitatea investirii pe piața de capital.

Este a doua ediție din istoria recentă a întâlnirii cu retailul, după evenimentul similar din octombrie. Dacă atunci aproximativ 1.000 de persoane și-au putut obține un extras de cont de la Depozitarul Central pentru a ști ce s-a întâmplat cu pachetele lor de acțiuni primite prin programul de privatizare în masă, acum „piesa de rezistență” este atribuirea unui autoturism marca Dacia Duster pentru câștigătorul unui concurs promovat de BVB, spune directorul general Ludwik Sobolewski. „Ne va asigura o prezență chiar dacă avem vreme parte de vreme rea”, a glumit polonezul de la șefia executivă a Bursei cu ocazia deschiderii ședinței de tranzacționare de astăzi.

6 trepte pe care bursa românească poate urca la statutul de piață emergentă CITEȘTE ȘI 6 trepte pe care bursa românească poate urca la statutul de piață emergentă

Pe portalul târgului s-au înscris 600 de participanți tocmai pentru a avea șanse mai mari să câștige Duster-ul, iar portalul a fost accesat de 3.000 de utilizatori unici în ultima lună, reflectând un interes sporit pentru investițiile în acțiuni. La eveniment, investitorii vor putea să deschidă conturi pe loc la casele de brokeraj prezente, precum și să vadă cum funcționează un cont demonstrativ.

Unul dintre partenerii evenimentului, Erste Asset Management, îl percepe ca pe o oportunitate de a afla ce vrea noua generație de la procesul de investire. „Fondurile de investiții sunt cea mai democratică formă de investiție”, a declarat Dragoș Neacșu, CEO al Erste AM, iar strada este cel mai democratic mod de manifestare. „Ieșim în stradă împreună pentru a înțelege ce ne rezervă viitorul”, a spus Neacșu.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
bvb
erste am
ludwik sobolewski
dragos neacsu