Bursa lansează o nouă platformă cu rapoarte de analiză despre companiile listate

Bursa lansează o nouă platformă cu rapoarte de analiză despre companiile listate
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 apr 2021

Rapoarte de analiză ale unor profesioniști ai pieței de capital despre emitenți de la cota bursei locale vor fi disponibile pe portalul BVB Research Hub.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultat al preocupării comunității pieței de capital locale pentru o mai bună acoperire a companiilor listate românești cu rapoarte de analiză, platforma BVB Research Hub este lansată de operatorul de piață Bursa de Valori București. Aceasta va include informații utile despre emitenți, va fi un instrument pentru accesul la date de evaluare fundamentală și astfel ca mări vizibilitatea societăților cotate.

„Rapoartele de analiză disponibile pe BVB Research Hub pot fi extrem de valoroase pentru ca furnizează o nouă perspectivă investițională, din partea unor analiști specializați, precum și unele informații care sunt mai greu accesibile investitorilor individuali”, spune Adrian Tănase, director general al BVB.

Dividende la Comelf Bistrița CITEȘTE ȘI Dividende la Comelf Bistrița

În același efort de deschidere către piață, Bursa va organiza pe data de 11 mai un prim eveniment adresat cu precădere investitorilor de retail pentru a discuta despre proiecte privind dezvoltarea pieței de capital și a identifica idei dse îmbunătățire a vizibilității emitenților și de creștere a participării investitorilor individuali.

Platforma disponibilă la adresa bvbresearch.ro cuprinde în momentul lansării rapoarte de analiză realizate de un număr de 11 brokeri -  BRK Financial Group, BT Capital Partners, Concorde Securities, Erste Bank Group, Goldring, IFB Finwest, Ipopema Securities, Prime Transactions, Raiffeisen Bank International, Swiss Capital si Wood & Co.

SIF Oltenia și-a majorat la 23% deținerea de la Antibiotice Iași CITEȘTE ȘI SIF Oltenia și-a majorat la 23% deținerea de la Antibiotice Iași

Emitenții incluși în program, în acest an, sunt în număr de 15: Alro (ALR), Antibiotice Iași (ATB), Biofarm (BIO), Bittnet Group (BNET), Compa Sibiu (CMP), Conpet Ploiești (COTE), Digi Communications (DIGI), Farmaceutica Remedia (RMAH), Impact Developer & Contractor (IMP), MedLife (M), Nuclearelectrica (SNN), Patria Bank (PBK), Purcari Wineries (WINE), Sphera Group (SFG) și TeraPlast Bistrița (TRP).

Selecția emitenților a ținut cont de gradul de acoperire din piață la începutul programului, dar și de strategia proprie a brokerilor de extindere a universului de companii analizate. Bursa de Valori Bucuresti, în calitate de inițiator al proiectului, sponsorizează realizarea rapoartelor de cercetare, fără a interveni asupra conținutului, opiniile exprimate în rapoartele publicate pe platformă aparținându-le în totalitate autorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
goldring
brk financial group
bt capital partners
concorde securities
ifb finwest