Bursa românească rămâne din nou în 3 emitenți

Bursa românească rămâne din nou în 3 emitenți

Sursa foto Michal Mrozek | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 feb 2023

Înainte de un punct de inflexiune pentru piețele financiare internaționale, la BVB am consemnat o sesiune cu lichiditate foarte mică și în care doar 3 simboluri au depășit un nivel al transferurilor de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursele lumii au avut în cea mai mare parte a zilei o etapă de tatonare în așteptarea deciziei de politică monetară a băncii centrale a SUA. O ușoară presiune la vânzare a existat la New York Stock Exchange, dar bursa de la Frankfurt a rezistat mai bine.

Investitorii au ales să nu mute decisiv înaintea comunicării Rezervei Federale Americane, piața ajungând pe indicele S&P500 și pe alte instrumente la puncte cheie din punct de vedere tehnic de unde jucătorii vor trebui să aleagă o direcție.

EXCLUSIV DOCUMENT Bruxelles-ul a transmis României un prim răspuns la întrebarea de 1 miliard euro: Plătește OMV Petrom taxa de solidaritate? Două puncte clarificate, unul în suspensie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Bruxelles-ul a transmis României un prim răspuns la întrebarea de 1 miliard euro: Plătește OMV Petrom taxa de solidaritate? Două puncte clarificate, unul în suspensie

Este o acumulare de tensiune care și la Bursa de Valori București s-a răsfrânt într-o sesiune marcată de indecizie, cu închideri divergente ale indicilor și ale celor mai tranzacționate acțiuni. Pur și simplu, au lipsit ordinele care să miște piața. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 15,96 milioane lei (3,25 milioane euro).

Ca și în ședința precedentă, aproximativ  jumătate din această activitate, respectiv volume echivalente cu 7,74 milioane lei, a fost realizată pe titlurile OMV Petrom (SNP), care au urcat cu 1,41%, până la prețul de 0,4675 lei/acțiune. Acestea consumă povești proprii, incluzând așteptata raportare financiară, problematica plății sau nu a taxei de suplimentare pentru producătorii de gaze naturale, existența unei campanii de presă privind privatizarea din primul deceniu al secolului și chiar un episod în care hackeri au folosit numele companiei petroliere.

DOCUMENT Modificări în planul de redresare al Vivre Deco - sumele alocate creditorilor vor crește CITEȘTE ȘI DOCUMENT Modificări în planul de redresare al Vivre Deco - sumele alocate creditorilor vor crește

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat la prețul de 19,84 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,44 milioane lei, și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au suferit un recul de 4,05%, până la prețul de 0,5920 lei/acțiune, pe transferuri de 1,19 milioane lei în ziua raportării anuale preliminare ce a indicat o scădere de 64% a profitului net la 15,4 milioane lei, față de rezultatul excepțional din 2021.

Dinamica a fost slabă la nivelul indicilor: +0,14% pentru indicele compozit BET-XT, -0,05% pentru indicele finanicar BET-FI care a închis la nivelul de 49.722,52 de puncte, +0,30% pentru indicele energetic BET-NG și +0,24% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.168,16 de puncte este pe o reacție pozitivă după testarea mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21).

Bursa românească rămâne din nou în 3 emitenți

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
teraplast