Bursa românească, salt de 4% la debutul sesiunii de tranzacționare

Bursa românească, salt de 4% la debutul sesiunii de tranzacționare
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 apr 2020

În contextul unor mișcări de reveniri puternice pe bursele lumii, și acțiunile românești au aprecieri furibunde la deschidere, pe volume sporite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pe indicele Dow Jones Average Industrial al Bursei de la New York au depășit în această dimineață reperul de 23.000 de puncte pentru prima oară în ultimele aproape 4 săptămâni, iar mișcarea a dat semnalul pentru aprecieri generalizate pe piețele internaționale de acțiuni. Acesta este ș contextul în care la BVB avem un debut pozitiv de sesiune, corelat cu tendința la nivel european.

După prima oră de tranzacționare, indicele BET avea un salt de 4,15%, trecând peste reperul de 8.000 de puncte, echivalent cu un ricoșeu de 15% față de minimele puseului de vânzare generat de criza coronavirus din martie.

NN Pensii - scădere cu 7% a unității fondului de Pilon II în primul trimestru: 90% cauzată de căderea bursei, 10% de evoluția obligațiunilor CITEȘTE ȘI NN Pensii - scădere cu 7% a unității fondului de Pilon II în primul trimestru: 90% cauzată de căderea bursei, 10% de evoluția obligațiunilor

Deși lovite de modificări legislative care lovesc în fluxurile de numerar, băncile dau tonul acestei reveniri. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) urcau cu 5,25%, până la prețul de 1,8860 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții de 6,17 milioane lei, fiind urmate de prezența inedită din top tranzacționare a acestu început de aprilie, acțiunea Erste Group AG (EBS), listată secundar la București, și care avea un salt de 6,31%, în acord cu mișcarea de pe piața principală din Viena.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) creșteau cu 3,67%, până la prețul de 1,1300 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 3,33 milioane lei, iar titlurile OMV Petrom (SNP) sunt beneficiarele stabilizării cotației țițeiului de tip Brent în zona de 33-34 dolari/baril și au o apreciere de 5,38%, până la prețul de 0,3330 lei/acțiune, pe transferuri de 1,33 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
erste