Bursa românească, tranzacții de mai puțin de jumătate de milion de euro pentru un loc pe podium

Bursa românească, tranzacții de mai puțin de jumătate de milion de euro pentru un loc pe podium
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 iul 2020

Într-o zi activitate redusă chiar și acțiunile Băncii Transilvania care au fost cele mai tranzacționate abia au adunat schimburi de 2,3 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa de Valori București a dat un semnal tehnic de slăbiciune în prima ședință a acestei săptămâni când indicele celor mai lichide acțiuni românești a ieșit în partea inferioară a unui coridor de variație în care a evoluat în cea mai mare parte a primei jumătăți a primăverii. Totuși, nici scăderile nu s-au precipitat. Piața este mai degrabă într-o zonă de derivă trădată și de volumele foarte mici.

Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 12,86 milioane lei (2,65 milioane euro), titlurile aflate pe primul loc, cele ale Băncii Transilvania (TLV) abia adunând tranzacții de 2,31 milioane lei, într-o zi în care cotația a urcat cu 0,72%, până la prețul de 2,1000 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 10,96 miliarde lei (2,26 miliarde euro).

Finlandezii de la KJK, cu tranzacții câștigătoare la Conpet și Zentiva, au peste 200 milioane euro pentru investiții în regiune CITEȘTE ȘI Finlandezii de la KJK, cu tranzacții câștigătoare la Conpet și Zentiva, au peste 200 milioane euro pentru investiții în regiune

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a apreciat cu 1,89%, până la prețul de 11,84 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,70 milioane lei.

Sunt mișcările care au tras în sus întreaga piață pentru o închidere „pe verde” a pieței înainte de un puseu de vânzare pe bursa americană care a readus indicele Dow Jones Average Industrial în zona de 25.500 de puncte. Astfel la BVB, indicele compoziti BET Plus a câștigat 0,15% și indicele reprezentativ BET a avnsat cu 0,16%, până la nivelul de 8.544,73 puncte.

Bursa românească, tranzacții de mai puțin de jumătate de milion de euro pentru un loc pe podium

Pe contrasens față de restul pieței, indicele financiar BET-FI a suferit un declin de 0,61%, până la nivelul de 42.016,76 puncte, influențat de corecția de 1,22%, până la prețul de 1,2150 lei/acțiune a titlurilor Fondul Proprietatea (FP) care au adunat transferuri de 1,14 milioane lei. La același capitol, titlurile SIF Oltenia (SIF5) au staționat la prețul de 2,2000 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al pieței, de 1,60 milioane lei.

Indicele energetic BET-NG a avut un avans de 0,19% într-o zi în care cel mai important emitent din structura sa, OMV Petrom (SNP), a câștigat 0,31% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 0,3250 lei/acțiune pe fondul unor tranzacții de 1,40 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
sif oltenia