Bursa se corectează cu un procent și jumătate. Tranzacție-mamut cu acțiuni SIF Muntenia

Bursa se corectează cu un procent și jumătate. Tranzacție-mamut cu acțiuni SIF Muntenia

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 ian 2022

Deși volumele au avut de suferit pe o piață în retragere, în piața deal am consemnat un schimb special de aproape 65 milioane de lei cu acțiuni SIF Muntenia.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Revenirea din mini-vacanță a bursei americane s-a realizat pe fondul unei tendințe de vânzare. Indicele S&P500 a coborât sub nivelul de 4.600 de puncte, în contextul temerilor față de noi ridicări de dobânzi. Titlurile de stat americane cu scadența de 2 ani au depășit un nivel al randamentului de 1% pentru prima dată înainte de șocul coronavirus, iar impactul este de așteptat să se resimtă în bilanțurile băncilor. Acțiunile Goldman Sachis cădeau cu 8%.

Este puseul negativ la care nu a rezistat nici Bursa de Valori București, cu declin generalizat la nivelul indicilor și închideri sub referință a celor mai tranzacționate 7 acțiuni. Titlurile OMV Petrom (SNP) au suferit un recul de 1,92%, până la prețul de 0,4855 lei/acțiune, pe transferuri de 4,96 milioane lei, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au retras cu 1,09%, până la prețul de 1,9980 lei/acțiune, pe a 2-a activitate din piața reglermentată, de 4,00 milioane lei.

ULTIMA ORĂ Hidroelectrica vine la bursă după explozia prețului la energie. Fondul Proprietatea va lista cel puțin 15% din acțiuni, fără a mai aștepta ca Guvernul să se alăture. \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Hidroelectrica vine la bursă după explozia prețului la energie. Fondul Proprietatea va lista cel puțin 15% din acțiuni, fără a mai aștepta ca Guvernul să se alăture. "Vom vota PENTRU!"

Un impact de amplitudine mai mare, de -4,56%, s-a produs pe titlurile TeraPlast Bistrișța (TRP) care au închis la prețul de 1,0880 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,38 milioane lei. Deprecieri am consemnat și pe acțiunile bancare: -1,67%, până la prețul de 2,6500 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au adunat tranzacții de 3,59 milioane lei, și -1,10%, până la prețul de 19,76 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au însumat schimburi de 3,31 milioane lei.

Sunt mișcări care au dat tabloul întregii piețe: -1,29% pentru indicele compozit BET-XT, -0,15% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 52.265,73 puncte, -1,50% pentru idnicele energetic BET-NG, și -1,46% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 13.284,79 puncte a trecut, din punct de vedere tehnic, pe media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5), cea care a susținut tendința ascendentă pe termen scurt, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa se corectează cu un procent și jumătate. Tranzacție-mamut cu acțiuni SIF Muntenia

Piața slabă s-a văzut nu numai la nivelul cotațiilor, dar și la lichiditate. Rulajul pieței de acțiuni de 102,58 milioane lei (20,75 milioane euro) este oarecum, înșelător, lichiditatea mică a segmentului regular fiind compensat de un transfer special din piața deal cu 39,60 milioane acțiuni SIF Muntenia (SIF4), reprezentând 5,04% din capitalul social al emitentului. Efectuat la prețul de 1,6300 lei/acțiune, cu 4,15% peste referință, valoarea acestuia s-a ridicat la 64,55 milioane lei.

Fondul de la Pilonul II administrat NN depășește valoarea de 30 miliarde lei. Câștiguri importante aduse de expunerile externe și de acțiunile promovate în indicele FTSE Russell CITEȘTE ȘI Fondul de la Pilonul II administrat NN depășește valoarea de 30 miliarde lei. Câștiguri importante aduse de expunerile externe și de acțiunile promovate în indicele FTSE Russell

Pe sectorul energetic, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au coborât cu 1,92%, până la prețul de 45,90 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,15 milioane lei, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au depreciat cu 0,54%, până la prețul de 36,85 lei/acțiune, pe o activitate de 1,54 milioane lei.

Titlurile furnizorului de servicii medicale MedLife (M) s-au corectat cu 0,78%, până la prețul de 25,30 lei/acțiune, pe un rulaj de 3,10 milioane lei, reperul unor schimburi de 1 milion de lei mai fiind depășit de titlurile Digi Communications (DIGI) care au staționat la prețul de 42,50 lei/acțiune, de titlurile One United Properties (ONE) care au pierdut 2,00%, până la prețul de 1,3720 lei/acțiune, și de titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS), listate secundar la BVB, care au câștigat 0,23%.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica