Bursa se corectează ușor. Tranzacții de peste 12 milioane lei cu obligațiuni Libra Internet Bank

Bursa se corectează ușor. Tranzacții de peste 12 milioane lei cu obligațiuni Libra Internet Bank
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 apr 2021

În contextul unei retrageri semnificative a lichidității din piața de acțiuni,  parte din greul sesiunii a fost dus de activitatea de pe segmentul obligațiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce urmează să se întâmple pe piața de capital din România, în actualul context de pandemie, va fi anunțat la videoconferința Profit Piața de Capital.forum, deschisă de premierul Florin Cîțu și organizată cu sprijinul Banca Transilvania, al Bursei de Valori București, Evergent Investments, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, Depozitarul Central, Romgaz și Transgaz. Detalii pot fi văzute AICI

Indicele Dow Jones Average Industrial de la New York Stock Exchange a atins un nou maxim istoric lovind reperul de 34.000 de puncte, însă această efervescență nu s-a transmis la BVB, unde, în circumstanțele unui rulaj de numai 22,21 milioane lei (4,51 milioane euro) al pieței de acțiuni, cotațiile au rămas în derivă.

Un volum al schimburilor în echivalent de numai 4,24 milioane lei a fost suficient pentru a plasa titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor, într-o sesiune în care cotația s-a retras cu 0,51%, până la nivelul de 15,48 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), a staționat la prețul de 2,4100 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 13,83 miliarde lei (2,81 miliarde euro).

Grab, cu un centru tech în România, se listează la bursă, cea mai mare listare a unei companii din Asia de Sud-Est pe bursa din SUA. Acord SPAC de 40 miliarde dolari, cel mai mare din lume CITEȘTE ȘI Grab, cu un centru tech în România, se listează la bursă, cea mai mare listare a unei companii din Asia de Sud-Est pe bursa din SUA. Acord SPAC de 40 miliarde dolari, cel mai mare din lume

Lipsa de decizie s-a văzut și la nivelul principalilor indici: -0,11% pentru indicele compozit BET Plus, -0,54% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 47.987,77 puncte, +0,24% pentru indicele energetic BET-NG și -0,14% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.120,99 puncte se găsește în zona mediei mobile expnențiale de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa se corectează ușor. Tranzacții de peste 12 milioane lei cu obligațiuni Libra Internet Bank

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,95%, până la prețul de 1,6720 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,25 milioane lei, iar pe sectorul energetic, titlurile OMV Petrom (SNP) au staționat la prețul de 0,4350 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,82 milioane lei, iar titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au avansat cu 0,15%, până la prețul de 33,00 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,98 milioane lei.

Activitatea a fost sporită pe piața de obligațiuni, unde titlurile corporative emise în euro de Libra Internet Bank scadente în anul 2030 (LIBRA30E) au adunat schimburi de 12,46 milioane lei, iar titlurile de stat denominate de asemenea în moneda unică europeană cu maturitate în anul 2026 (R2603AE) au însumat transferuri de 3,72 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
libra internet bank