Bursa se corectează, volumele se reduc drastic

Bursa se corectează, volumele se reduc drastic

Sursa foto: Cst2011 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 iun 2022

După 3 sesiuni consecutive de aprecieri, piața de acțiuni bate în retragere.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Puseul de vânzare care a readus indicele S&P500 de la New York Stock Exchange în zona de 3.800 de puncte a antrenat o sesiune „roșie” și la Bursa de Valori București. Ca și în alte etape de aversiune la risc, investitorii activi în piața locală au avut ca principal comportament înfrânarea de la tranzacționare.

În consecință, rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 23,32 milioane lei (4,72 milioane euro), la jumătate față de valoarea medie zilnică de tranzacționare din ultimii ani care a atras promovarea BVB la statutul de piață emergentă.

FOTO Idea Bank își părăsește propriile sedii. Noul proprietar Banca Transilvania o transformă într-o entitate online. „Sucursala de oriunde”. Mesajul către clienți CITEȘTE ȘI FOTO Idea Bank își părăsește propriile sedii. Noul proprietar Banca Transilvania o transformă într-o entitate online. „Sucursala de oriunde”. Mesajul către clienți

Cea mai lichidă acțiune, cea a Fondului Proprietatea (FP), a adunat transfewruri de numai 4,78 milioane lei într-o zi în care cotația s-a corectat cu 0,71%, până la prețul de 2,0900 lei/acțiune. Acestea au fost urmate de titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au staționat la prețul de 2,3200 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,89 milioane lei.

Acțiunile producătorilor de gaze naturale au avut evoluții divergente: -0,39%, până la prețul de 51,30 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), ce au întrunit o activitate de 3,30 milioane lei, și +01,0%, până la prețul de 0,4885 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au cumulat tranzacții de 2,94 milioane lei.

În ansamblu, sesiunea a fost negativă: -0,44% pentru indicele compozit BET-XT, -0,60% pentru indicele financiar BET-FI, care închis la nivelul de 51.190,16 puncte, -0,30% pentru indicele energetic BET-NG și -0,43% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.516,82 de puncte este într-o retragere pe media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa se corectează, volumele se reduc drastic

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz