BVB închide săptămâna la un nou maxim al anului. Banca Transilvania rămâne în prim-plan

BVB închide săptămâna la un nou maxim al anului. Banca Transilvania rămâne în prim-plan
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 apr 2019

Principalii indici de la BVB au încheiat săptămâna scurtă de tranzacționare dinaintea Paștelui ortodox în teritoriu pozitiv, contrar evoluției din regiune. Sectorul bancar a acaparat, din nou, interesul investitorilor, Banca Transilvania alimentând peste jumătate din rulajul de astăzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele compozit BETPlus s-a apreciat cu 0,60%, iar indicele reprezentativ BET cu 0,53%, până la 8.416,03 puncte, un nou maxim al acestui an. La nivelul întregii săptămâni, BET a consemnat un avans de 0,78%, ușor peste câștigul de 0,73% înregistrat de BETPlus.

Rulajul cu acțiuni a fost de 29,62 milioane de lei (6,22 milioane euro), din care 15,82 milioane de lei (53%) au reprezentat tranzacții cu Banca Transilvania (TLV).

Microsoft atinge, în premieră, o capitalizare de 1 trilion de dolari. A treia companie americană care reușește performanța, după Apple și Amazon CITEȘTE ȘI Microsoft atinge, în premieră, o capitalizare de 1 trilion de dolari. A treia companie americană care reușește performanța, după Apple și Amazon

Banca cu capital românesc a raportat, joi, creșterea cu peste 19% a profitului din primul trimestru, până la 436 milioane de lei, în condițiile în care veniturile operaționale au urcat cu 15%, la aproape 835 milioane de lei.

Tot astăzi, instituția bancară a anunțat că acționarii au aprobat propunerea pentru distribuirea unui dividend brut de 0,17 lei/acțiune, cu randament de 7,6%, în paralel cu o majorare de capital din rezerve de 400,8 milioane lei și un program de buy-back în care acțiunile achiziționate vor fi destinate personalului societății.

Acțiunile băncii s-au apreciat cu 0,23%, până la prețul de 2.1550 lei.

BRD-Groupe Societe Generale (BRD), a doua bancă lichidă de la cota BVB, a avut o evoluție inversă. Subsidiara românească a grupului francez Societe Generale a consemnat o depreciere de 0,44% la nivel prețului, până la 13,6 lei/acțiune, pe al doilea rulaj al zilei, de 4,98 milioane de lei.

Fondul Proprietatea (FP) a fost al treilea cel mai tranzacționat emitent, cu transferuri de 2,27 milioane de lei și un câștig de 0,83% pe acțiune, până la prețul de 0,97 lei.

Indicele financiar BET-FI a urcat cu 0,24%.

În sectorul energetic, BET-NG a avansat cu 0,80%, susținut, în principal, de titlurile Romgaz (SNG) și OMV Petrom (SNP), care s-au apreciat cu 1,33% și, respectiv cu 0,13%.

În regiune, indicele PX de la Praga a suferit un declin de 0,31% astăzi, iar indicele WIG de la Varșovia a coborât cu 0,46%. O notă discordantă a fost dată de indicele BUX de la Budapesta, care a urcat cu 0,74%.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a închis cu o depreciere de 0,21%, până la nivelul de 390,15 puncte. Două știri au captat atenția piețelor din Vest: anunțul privind încheierea fără rezultat al negocierilor de fuziune dintre cele mai mari două bănci germane, respectiv Deutsche Bank (-0,56%) și Commerzbank (2,44%), și respingerea fuziunii dintre supermarketurile Sainsbury’s (-4,68%) și Asda de către autoritatea britanică antitrust.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
actiuni
banca transilvania