Cea mai mare prăbușire zilnică a lirei turcești de la lovitura de stat din iulie

Cea mai mare prăbușire zilnică a lirei turcești de la lovitura de stat din iulie
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 dec 2016

Moneda națională a Turciei a ajuns la un reper de 3,50 lire pentru un dolar, după ce astăzi a avut cea mai mare prăbușire de o zi de la eșecul loviturii de stat din iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Lira turcească scade cu 1,8% în raport cu dolarul SUA în ceea ce reprezintă cea mai mare prăbușire de o zi de la lovitura de stat din 15 iulie, când fluxurile negative de capital s-au intensificat după represaliile declanșate cu putere de regimul președintelui Recep Tayyip Erdogan. Contextul internațional, cu majorarea prețului petrolului, declinul din piețele de bonduri și întărirea dolarului SUA au favorizat deprecierea celei mai importante monede din regiune, scrie Bloomberg.

Cea mai mare prăbușire zilnică a lirei turcești de la lovitura de stat din iulie

Astăzi cursul de schimb dolar/liră turcească a atins reperul de 3,50 lire turcești pentru un dolar, lira fiind cu aprope 20% mai slabă decât la începutul verii. Banca americană de investiții Morgan Stanley are o proiecție pentru deprecierea pe mai departe a monedei naționale a Turciei către reperul de 3,60 lire pentru un dolar în 6 luni și 3,70 lire turcești pentru un dolar la sfârșitul anului 2017.

Tendința de vânzare pe liră s-a reluat, deși săptămâna trecută banca centrală din această țară a ridicat rata dobânzii-cheie pentru prima dată în ultimii 2 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira turceasca
dolar
erdogan
turcia
dobanzi
criza