Compa Sibiu – creștere substanțială a profitului net la T1. Compania semnalizează revenirea cererii din industria auto

Compa Sibiu – creștere substanțială a profitului net la T1. Compania semnalizează revenirea cererii din industria auto

Sursa foto: Hrishchenko Oleksandr / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 mai 2021

Afacerile producătorului de componente auto Compa, societate suficient de relevantă în domeniu cât să atragă în acționariat și fondul suveran al Norvegiei, afișează afaceri și profit în creștere în primele 3 luni ale acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compa Sibiu (CMP) și-a majorat cu 5,33% în primul trimestru veniturile totale, la 185,51 milioane lei, de la 176,12 milioane lei în perioada similară a anului trecut. „Un aspect important în activitatea firmei îl reprezintă reluarea activității în aproape toate sectoarele de activitate”, spune compania în raportarea trimestrială. „Sub aspectul asigurării portofoliului de comenzi, al asigurării capacităților de producție cu cereri, apreciem că nivelul comenzilor primite de la partenerii comerciali este la un nivel ridicat, impunându-se eforturi substanțiale din partea firmei pentru satisfacerea cu promptitudine a clienților.”

Anul trecut, compania a oprit parțial producția în condițiile șocului resimțit de industria auto europeană  în contextul măsurilor de restricții luate de guverne în contextul pandemiei noului coronavirus.

Șantierul Naval Orșova – afaceri aproape triple la T1 CITEȘTE ȘI Șantierul Naval Orșova – afaceri aproape triple la T1

În același timp, cheltuielile totale au avansat cu 5,42%, la 177,24 milioane lei, de la 168,12 milioane lei. De asemenea, compania raportează un profit net 7,47 milioane lei, în creștere cu 25,97% față de cel de 5,93 milioane lei.

La data de 31 martie, activele totale ale Compa Sibiu se situau la 763,59 milioane de lei, cu 4,21% mai mari decât cele de 732,72 milioane lei de la finele anului trecut. În răstimp, datoriile totale s-au majorat cu 10,65%, la 271,18 milioane lei, de la 245,08 milioane lei.

Compa Sibiu produce componente auto pentru mărci precum BMW, Mercedes, Peugeot, Renault, Audi, Ford, Fiat, Citroën, Toyota, VW, GM, Porsche si Kia. Compania este controlată în proporție de 19,00% de directorul general Ioan Deac, în timp ce directorul economic, Ioan Miclea, deține o participație de 18,75%. La ultimul preț de închidere de la BVB al titlurilor Compa, de 0,6980 lei/acțiune, compania are o capitalizare bursieră de 152,74 milioane lei (31,01 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
comelf
bvb
bursa
uzinsider