Creștere pentru fondurile de investiții deschise românești

Creștere pentru fondurile de investiții deschise românești

Sursa foto: Supertrooper / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 apr 2021

În condițiile unei tendințe inclusive pentru plasamentele în fondurile de investiții cu plasamente în instrumente cu venit fix, sectorul românesc de administrare a activelor financiare are un prim trimestru foarte bun în 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După șocul de acum un an, când românii au fugit cu banii din fondurile de obligațiuni la declanșarea crizei noului coronavirus, industria de profil s-a înscris pe o traiectorie pozitivă. Impulsul de la începutul anului a fost confirmat în luna martie când fondurile deschise de investiții locale și-au majorat cu 2,3% activele, conform datelor centralizate de Asociația Administratorilor de Fonduri (AAF).

Față de sfârșitul anului trecut creșterea este de 7,2%, aceasta fiind inclusiv o consecință a raliului bursier din intervalul menționat. La aceasta se adaugă și banii noi aduși de investitori. În martie intrările nete s-au ridicat la 170,7 milioane lei (34,9 milioane euro).

Farmaceutica Remedia distribuie sub formă de dividende jumătate din profit. Randament net de 15% CITEȘTE ȘI Farmaceutica Remedia distribuie sub formă de dividende jumătate din profit. Randament net de 15%

Distribuția a fost echilibrată, cu 66 milioane lei atrase de fondurile axate pe plasamentele în instrumentele cu venit fix, 49,2 milioane lei intrări nete în fondurile de acțiuni și 48,7 milioane lei contribuții nete la fondurile diversificate.

În topul performanței s-au distins prin navigarea cu succes peste anul de criză 4 fonduri cu randamente la 12 luni apropiate de 50%. Este vorba de fondurile de investiții ale BT Asset Management care replică indicele ROTX al pieței românești și cel din Austria și 2 fonduri, de asemenea, cu copiere pasivă a indicelui BET, respectiv cel al Certinvest și ETF-ul de la TradeVille.

viewscnt
Afla mai multe despre
aaf
bursa
bvb
fonduri de investitii
bt asset management
tradeville
certinvest
obligatiuni