Farmaceutica Remedia, distribuție de dividende în valoare de 1 milion de lei. Randament net de numai 2%

Farmaceutica Remedia, distribuție de dividende în valoare de 1 milion de lei. Randament net de numai 2%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 mar 2018

Producătorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva va distribui un dividend brut de 0,01 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După 2 ani grei, cauzați de procesul de realcătuire a societății în sensul separării activității de distribușie de farmaciile de retail, solicitat de o reglementare a statului, Farmaceutica Remedia Deva mizează pe o refacare a profitabilității. Conducerea administrativă a companiei propune pentru Adunarea generală Ordinară a Acționarilor din 26 aprilie ca 82,17% din profitul net de 1,29 milioane lei să fie distribuit sub formă de dividende în valoare însumată de 1,06 milioane lei.

Valoarea dividendului brut este de 0,01 lei/acțiune, iar acesta, calculat la nivel net și raportat la prețul de închidere de ieri de 0,4420 lei/acțiune, poartă un randament net de 2,15%. Dacă raportăm dividendul la media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200) care se situează la nivelul de 0,2196 lei/acțiune reiese că investitorii care au cumpărat în ultimele 9-10 luni obțin un randament de 4,33%.

Data plății este 4 septembrie. În aceste săptămâni, în cadrul acționariatului acestei companii au fost schimbări majore. Ionica Mirela Pavel din firma care controlează compania Pharmnet, a ajuns, prin achiziții succesive, la o deținere de aproape un sfert din acțiunile Farmaceutica Remedia, de la 16,48% cât era deținerea de la finalul anului trecut. Cea mai mare parte a acestor schimburi s-au realizat la prețul de 0,4500 lei/acțiune, nivel la care capitalizarea bursieră este de 47,74 milioane lei (10,23 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
farmaceutica remedia
bvb
bursa
medicamente
pharmnet
dividende