Fondul Proprietatea a vândut 4% din acțiunile OMV Petrom, rămânând cu o participație de 3%

Fondul Proprietatea a vândut 4% din acțiunile OMV Petrom, rămânând cu o participație de 3%

Sursa foto: Radub85 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 ian 2022

Fondul Proprietatea a vândut 4% din acțiunile OMV Petrom, rămânând cu o participație de 3% (2,98% mai exact).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ieri, un pachet reprezentând 3% din acțiunile celei mai importante companii petroliere românești a fost pus în vânzare de Fondul Proprietatea, acționar minoritar. Fondul a anunțat însă că poate suplimenta oferta.

Bursa de Valori București, noi recorduri în 2021, după ce tranzacțiile totale depășesc pentru prima dată pragul de 20 miliarde lei CITEȘTE ȘI Bursa de Valori București, noi recorduri în 2021, după ce tranzacțiile totale depășesc pentru prima dată pragul de 20 miliarde lei

Acum anunță că pachetul de 4% a fost vândut cu 0,43 lei/acțiune. Veniturile brute rezultate din tranzacție se ridică la 978,2 milioane lei.

Petrom nu va încasa nicio sumă de bani ca urmare a tranzacției.

Operațiunea a fost intermediată de Erste Group Bank șți Swiss Capital în calitate de coordonatori globali, iar agenți de distribuție vor mai fi Banca Comercială Română și Auerbach Grayson and Company LLC.

După operațiunea de piață, Fondul mai deține 1,69 miliarde acțiuni, reprezentând 2,98% din capitalul social, cu o valoare de  725,84 milioane lei (146,79 milioane euro).

Noua tranzacție a majorat free-float-ul OMV Petrom. Acțiunea societății petroliere a devenit mult mai relevantă pentru piață în urmă cu aproape 5 ani și jumătate, când Fondul a vândut, de asemenea, 6% din acțiuni. Acum oferta s-a derulat la un preț dublu față de cel din 2016, conturat la capătul unui trend de peste 2 ani negativ pentru prețul internațional al țițeiului.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
omv petrom
franklin templeton
swiss capital
erste
bcr