Fondul Proprietatea, în topul lichidității BVB în ziua anunțului listării Hidroelectrica

Fondul Proprietatea, în topul lichidității BVB în ziua anunțului listării Hidroelectrica
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2023

Fondul Proprietatea a fost marți emitentul de la Bursa de Valori București (BVB) cu cele mai multe acțiuni tranzacționate, într-o zi dominată de anunțul oficial privind listarea companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, prin vânzarea parțială sau totală a pachetului de 20% din capital deținut de Fond.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Soluții pentru dezghețarea piețelor financiare, dezvoltarea bursei, a emitenților și instrumentelor disponibile vor fi dezbătute la Profit Piața de Capital.forum. Evenimentul, programat pe 13 iunie, de la ora 10.00, este organizat cu sprijinul Bursei de Valori București, al Băncii Transilvania și al ING Bank România, urmând a fi transmis live pe Profit News TV.

Au fost tranzacționate 6.767.282 de acțiuni FP, cu o valoare totală de 13,76 milioane lei, prețul săltând ușor, cu 0,25%, la 2,03 lei/titlu. În termeni de bani, lider a fost Banca Transilvania, cu schimburi de peste 20 milioane lei și cu un avans de cotație de 0,21%, la 18,8 lei/acțiune.

15 ani de la lansarea pensiilor private obligatorii (Pilonul II): Românii au virat 16,9 miliarde de euro și au în conturi cu 5 miliarde de euro mai mult CITEȘTE ȘI 15 ani de la lansarea pensiilor private obligatorii (Pilonul II): Românii au virat 16,9 miliarde de euro și au în conturi cu 5 miliarde de euro mai mult

Rulajul a crescut față de ședința intercalată între zile libere de vineri, la 58,41 milioane lei (11,77 milioane euro), însă a rămas semnificativ sub media anului curent, de 74,6 milioane lei.

Cu excepția BET-FI, care s-a depreciat cu 0,37%, toți ceilalți indici principali au fost în creștere, reperul central BET avansând cu 0,24% și fiind depășit de BET-TR (+0,74%). Indicele energetic BET-NG a ″mișcat″ în sus cu numai 0,05%.

Dezacord în coaliție pe proiectul care ar exonera clienții băncilor pentru locuințe de la restituirea primelor de stat. Pleacă respins din Senat, deși fusese avizat în comisii CITEȘTE ȘI Dezacord în coaliție pe proiectul care ar exonera clienții băncilor pentru locuințe de la restituirea primelor de stat. Pleacă respins din Senat, deși fusese avizat în comisii

Pe partea de energie s-a mai remarcat corecția ex-dividend de aproape 8% (-7,97%) a titlurilor Nuclearelectrica (SNN), a căror cotație a coborât până la 46,75 lei/acțiune.

Cea mai mare scădere consemnată a fost cea a acțiunilor SIF Hoteluri, de -14,56%, iar cea mai mare apreciere a aparținut SOCEP SA – 5,94%.

VIDEO Statele ex-comuniste NATO vor extinderea sistemului de conducte de carburanți al Alianței CITEȘTE ȘI VIDEO Statele ex-comuniste NATO vor extinderea sistemului de conducte de carburanți al Alianței

Hidroelectrica și-a anunțat marți oficial intenția de listare la BVB, compania transmițând că vânzarea parțială sau integrală a deținerii minoritare de 20% din capital a Fondului Proprietatea este așteptată în luna iulie.

Potrivit Bloomberg, valoarea IPO-ului ar putea depăși 2 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
cronică bvb
ședință tranzacționare bvb
hidroelectrica fondul proprietatea
listare hidroelectrica