GRAFIC Angoasa legată de coronavirus a ajuns și pe bursa românească. Informații privind o posibilă convocare a CSAT

GRAFIC Angoasa legată de coronavirus a ajuns și pe bursa românească. Informații privind o posibilă convocare a CSAT
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 feb 2020

Încă de la debutul sesiunii bursiere de la București, cotațiile au intrat pe o tendință de depreciere abruptă în contextul unui puseu de vânzare pe piețele internaționale de acțiuni antrenat de informațiile cu privire la extinderea epidemiei cu coronavirus și în Europa. Indicele principal cobora cu 3% și pe fondul informațiilor privind o posibilă convocare a CSAT cu privire la virus. Cu 3 excepții, toate acțiunile erau „pe roșu”, iar pe acțiunile Băncii Transilvania la un moment dat declinul era de 5%, anulând întregul câștig de la cumpăna dintre ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

O precipitare a căderilor bursiere în această noapte și la deschiderea sesiunii europene, pe fondul informaților cu privire la extinderea epidemiei cu coronavirus în Italia a propagat o undă de șoc și la Bursa de Valori București care până acum a avut reacții moderate la știrile internaționale cu acest subiect.

După prima oră de tranzacționare, indicele BET de la BVB cobora cu 3%, ajungând chiar sub nivelul de 9.800 de puncte, ceea ce echivlează cu o anulare a întregii creșteri de la începutul anului.

Tabloul bursier era de un „roșu” aprins, cu doar 3 tiluri în staționare și restul în declin. Peste 10 acțiuni consemnau deprecieri de peste 4%. Cele mai lichide titluri, cu transferuri depășnd 11,50 milioane lei, erau cele ale Băncii Transilvania, care sufereau un declin de 1,75%, până la prețul de 2,5200 lei/acțiune, însă în primele minute ale sesiunii cotația s-a prăbușit chiar și către reperul de 2,4300 lei/acțiune, ceea ce echivala cu o scădere de 5%.

GRAFIC Angoasa legată de coronavirus a ajuns și pe bursa românească. Informații privind o posibilă convocare a CSAT

Nu sunt numai mișcările de la nivel internațional cele care precipită vânzările de la BVB. Angoasa este marcată și de informațiile de la nivel local. În Maramureș sunt așteptați 5 români care se întorc din Italia și ar urma să intre în carantină, iar în piață a ajuns și informația potrivit căreia vicepreședintele Comisiei parlamentare de control SRI i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pe tema epidemiei cu coronavirus despre care la sfârșitul săptămânii trecute Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, declara că sunt șanse mici să ocolească România.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
coronavirus