GRAFIC Bursa așteaptă noi cumpărători

GRAFIC Bursa așteaptă noi cumpărători

Sursa foto: Jan Sučko | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 dec 2022

După raliul furibund accelerat la finele lunii trecute, piața are o secvență de oscilații în zona maximelor ultimelor 3 luni, pe volume mici. „Taurii” par a tatona pentru noi „întăriri” din partea unor investitori care să-i ajute să împingă piața în sus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prima sesiune de tranzacționare a săptămânii de la Bursa de Valori București a fost una de ușoare deprecieri, în condițiile în care și piețele dezvoltate de acțiuni au avut fluctuații neconcludente. Declinul a fost moderat, rezultat nu atât al unui apetit la vânzare, cât din susținerea slabă la cumpărare, reflectată de rulajul slab, de numai 24,97 milioane lei (5,06 milioane euro), a segmentului principal.

Nu mai puțin de 41,86% din această lichiditate a fost asigurată de transferurile în valoare de 10,45 milioane lei pe titlurile OMV Petrom (SNP), care au avansat cu 0,21%, până la prețul de 0,4685 lei/acțiune. Celălalt producător de gaze naturale, Romgaz Mediaș (SNG), a câștigat 0,12% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 41,00 lei/acțiune o ședință în care a întrunit o activitate de 2,55 milioane lei.

TeraPlast are în atenție Ucraina CITEȘTE ȘI TeraPlast are în atenție Ucraina

Tot la capitolul energetic, titlurile Transgaz (TGN) s-au ajustat cu 0,35%, până la prețul de 286,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,21 milioane lei. Direcția generală a fost dictate de emitenții financiari cu procentaje importante în structura indicilor.

Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au pierdut 0,23%, până la prețul de 21,30 lei/acțiune, în condițiile unor schimburi însumând 3,34 milioane lei, iar titlurile Fondul Proprietatea (FP) au suferit un recul de 0,98%, până la prețul de 2,0150 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,98 milioane lei. Societatea a notificat investitorii de pe bursă că săptămâna trecută a achiziționat de la BVB un număr de 13,65 milioane acțiuni proprii pentru care a plătiti suma de 27,29 milioane lei.

DOCUMENT Guvernul impune noi obligații fondurilor de pensii de stat administrate privat - ”în beneficiul participanților” CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul impune noi obligații fondurilor de pensii de stat administrate privat - ”în beneficiul participanților”

Ultimele 2 simboluri au marcat tabloul „roșu” al indicilor: -0,41% pentru indicele compozit BET-XT, -0,80% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.823,84 puncte, -0,02% pentru indicele energetic BET-NG, și -0,38% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.206,40 de puncte este într-o tenporizare după depășirea mediei mobile exponențiale (EMA200), cea care definește trendul și care a fost străpunsă prin lumânări lungi verzi, însoțite de lichiditate în creștere, așa cum se vede pe graficul atașat.

Formațiunea este de „steag” și pare o invitație pentru ca noi investitori să se ralieze cu noi cumpărări pentru a susține impulsul ascendent al pieței.

GRAFIC Bursa așteaptă noi cumpărători

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
transgaz