Impact Developer & Contractor demarează plasament privat pentru majorarea capitalului social, operațiune de piață cu potențial să se situeze la 10 milioane euro

Impact Developer & Contractor demarează plasament privat pentru majorarea capitalului social, operațiune de piață cu potențial să se situeze la 10 milioane euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 aug 2022

Aflată la începutul unui nou ciclu de investiții, compania Impact Developer & Contractor se deschide către piață și emite 125 milioane acțiuni, care sunt puse în vânzare către investitorii de portofoliu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Impact Developer & Contractor (IMP) deschide plasament privat pentru subscrierea a până la 125,00 milioane de acțiuni nou emise, care vor fi oferite către investitori. Operațiunea de piață este demarată imediat. 

Majorarea de capial social cu aport în numerar vizează o deschidere și mai mare către piața de capital prin extinderea free-float-ului a companiei unde acționar majoritar este omul de afaceri Gheorghe Iaciu, cu o participație de 58,82%, iar un alt acționar relevant este Adrian Andrici, cu o deținere de 15,03% din titluri.

Romcarbon își dublează profitul net semestrial CITEȘTE ȘI Romcarbon își dublează profitul net semestrial

Pretul este condiționat de prevederile legale privind ridicarea dreptului de preferință, respectiv cea mai mare dintre următoarele valori:  a) prețul mediu ponderat de tranzacționare, aferent ultimelor 12 luni anterioare datei Deciziei Consiliului de Administratie din 20 septembrie 2021 (0,438621 lei/acțiune); b) valoarea pe acțiune calculată în baza activului net contabil aferent ultimelor situații financiare publicate și auditate ale Societății (0,3086 lei/acțiune); c) valoarea nominală a acțiunii (0,25 lei/acțiune).

Ultimul preț de închiere de la BVB este de 0,4760 lei/acțiune și acesta conferă companiei o capitalizare bursieră de 1,10 miliarde lei (225,44 milioane euro). În cazul unei subscrieri integrale și al unui preț superior celui de 0,4000 lei/acțiune, dar cu discountul în general cerut de piață față de prețul din piața reglementată, este de așteptat ca operațiunea de piață să graviteze în zona de 10 milioane de euro.

Digi Communications își majorează afacerile cu 20% prin aportul unei explozii a veniturilor din Spania. Vânzarea operațiunilor din Ungaria duce profitul net la 415 milioane euro CITEȘTE ȘI Digi Communications își majorează afacerile cu 20% prin aportul unei explozii a veniturilor din Spania. Vânzarea operațiunilor din Ungaria duce profitul net la 415 milioane euro

Finanțările atrase ar urma să fie utilizate de companie pentru construcția de locuințe într-un nou ciclu, după ce cea mai mare parte a stocului existent în complexe rezidențiale precum Greenfield și Luxuria Residence din București a fost vândut într-un an 2021 pe care și CEO-ul Constantin Sebeșanu l-a caracterizat într-o intervenție pentru Profit News TV drept excepțional.

Cu acest prilej, șeful executiv al Impact a menționat și planul multiuanual, în care și obținerea finanțării prin actuala majorare de capital social se include. „Anul trecut am lansat strategia pe 6 ani, care practic reprezintă două cicluri de construcție la noi. Suntem acum după un an, construim mult, am avut șansă să avem și autorizații valide”, spunea Sebeșanu. „Credem că, în perioada asta de criză, optim este să construiești ca să poți să ieși în piață când va fi o revenire. Bineînțeles că au crescut prețurile, dar cine nu se adaptează moare. Noi ne-am adaptat. Am schimbat un pic strategia în ultimul trimestru prin faptul că am început să integrăm pe verticală.”

Recent, Impact Developer & Contractor a cumpărat 51% din acțiunile RCTI Company, dezvoltator din Brașov, cu care are deja în derulare contracte de antrepriză generală de peste 50 milioane euro pentru construcția imobilelor din ansamblul Greenfield Băneasa, situat în nordul Capitalei.

viewscnt
Afla mai multe despre
impact developer & contractor
bvb
bursa
greenfield
luxuria