Indicele BET se apreciază cu o treime de procent. Tranzacție majoră de tip deal cu acțiuni Electroargeș

Indicele BET se apreciază cu o treime de procent. Tranzacție majoră de tip deal cu acțiuni Electroargeș

Sursa foto: Maximusnd / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 mai 2021

Prima sesiune bursieră după încheierea raportărilor financiare trimestriale a fost una pozitivă, însă volumele încă se fac așteptate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sistemul de piață al Bursei de Valori București a procesat listarea emisiunii de obligațiuni corporative a companiei BestJobs (JOB26E), tranzacție în echivalent 16,60 milioane lei, iar aceasta nu a fost singura mișcare excepțională.

Astfel, în piața deal a fost realizat un transfer special cu 8,96 milioane titluri Electroargeș Curtea de Argeș (ELGS), reprezentând 12,85% din capitalul social al producătorului de electrocasnice. Efectuat la prețul de 1,0000 lei/acțiune, schimbul s-a ridicat la valoarea de 8,96 milioane lei.

Compa Sibiu – creștere substanțială a profitului net la T1. Compania semnalizează revenirea cererii din industria auto CITEȘTE ȘI Compa Sibiu – creștere substanțială a profitului net la T1. Compania semnalizează revenirea cererii din industria auto

În afară de această mutare majoră, lichiditatea a fost modestă, cu un rulaj al pieței de acțiuni de 40,28 milioane lei (8,17 milioane euro), din care activitatea din piața reglementată a fost de numai 127,57 milioane lei. La rândul ei, aceasta a fost debalansată către tranzacțiile de 7,93 milioane lei cu titluri Fondul Proprietatea (FP) care au crescut cu 1,11%, până la prețul de 1,8260 lei/acțiune.â

Este un impuls care nu a avut forța de a trage în teritoriu pozitiv indicele financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 49.285,32 puncte, cu 0,62% sub referință într-o zi nefastă pentru acțiunile SIF, dar a avut influență asupra indicilor principali. Indicele compozit BET Plus a câștigat 0,37% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,36%, până la nivelul de 11.642,16 puncte.

Indicele BET se apreciază cu o treime de procent. Tranzacție majoră de tip deal cu acțiuni Electroargeș

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au crescut cu 0,57%, până la prețul de 2,6250 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,37 milioane lei în timp ce cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD) a fost protagonista unui schimb de tip deal în valoare de 3,75 milioane lei.

Titlurile OMV Petrom (SNP) au avansat cu 0,46%, până la prețul de 0,4395 lei/acțiune pe un rulaj de 2,33 milioane lei. La același capitol energetic al cărui indice sectorial BET-NG a avansat cu 0,06%, titlurile Electrica (EL) s-au depreciat cu 0,46%, până la prețul de 13,00 lei/acțiune, pe transferuri de 1,27 milioane lei.

Titlurile MedLife (M) au avut un salt de 4,78%, până la prețul de 13,15 lei/acțiune, pe o activitate de 1,84 milioane lei, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au crescut cu 0,62%, până la prețul de 0,8170 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,34 milioane lei, iar titlurile fondului de investiții STK Emergent (STK) au închis la prețul de 63,00 lei/acțiune, cu 1,61% peste referință, pe volume echivalente cu 1,04 milioane lei, peste media obișnuită pentru acest emitent.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
teraplast
electrica