Indicele pentru piața AeRO va fi lansat de Bursă de la jumătatea lunii viitoare

Indicele pentru piața AeRO va fi lansat de Bursă de la jumătatea lunii viitoare
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 sep 2021

În condițiile în care pe sistemul multilateral al BVB au fost listate în ultimii 2 ani mai multe companii cu vizibilitate bună și unde investitorii de portofoliu au expuneri consistente, un indice pentru piața AeRO va fi disponibil pentru o mai bună calibrare a deciziilor de investiții. În paralel, vor fi promovați indici care să înglobeze randamentele nete ale dividendelor pentru societățile din componența indicilor BET și BET-XT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa de Valori București răspunde interesului sporit al comunității de investitori pentru companiile de creștere cu deschidere către piață de pe segmentul AeRO și alcătuiește indicele aferent acestei piețe. Acesta va fi lansat în următoarele 2-3 săptămâni și va putea fi utilizat ca bază de orientare (benchmark) pentru cei care iau expunere pe societăți listate la respectiva categorie.

În mai puțin de 2 ani pe în ringul de tranzacționare de pe AeRO au ajuns 20 de acțiuni, nume precum Norofert (NRF), 2Performant (2P), Agroland (AG), MAM Bricolaj (MAM), Agroserv Măriuța (MILK), Raiko Transilvania (RKOT), Vifrana (BIOW), Simtel Team (SMTL), Visual Fan (ALW), SafeTech Innovations (SAFE), Holde Agri Invest (HAI), Arctic Stream (AST), Appraisal & Valuation (APP), Adiss (ADISS), Agroland Agribusiness (AAB), Firebyte Games (FRB), Air Claim (CLAIM), Bonas import Export (BONA), Star Residence Invest (REIT), Connections Consulting (CC).

Scumpirea energiei majorează cu 40% profitul Nuclearelectrica. Val de pensionări și emigrări, experți plecați în Emirate CITEȘTE ȘI Scumpirea energiei majorează cu 40% profitul Nuclearelectrica. Val de pensionări și emigrări, experți plecați în Emirate

Indicele pentru piața AeRO este singurul care va fi lansat în octombrie. BVB va promova 2 variante derivate din indicii BET-TR și BET-XT-TR care includ și dividendele încasate. Dacă respectivii indici iau în calcul dividendele brute, noii indici vor avea în vedere randamentele nete. Aceasta vine dintr-o cerință a pieței, a explicat pentru Profit.ro Adrian Tănase, directorul general al Bursei, pentru că sunt fonduri de investiții care au benchmark indicii BET și BET-XT, dar performanțele lor sunt sub indicii BET-TR și BET-XT-TR după plata impozitelor pe dividende.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
adrian tanase
aero
dividende
norofert
agroserv mariuta
agroland
safetech innovations