Lecție dură pe Wall Street: 20 de analiști ai Goldman Sachs au fost concediați după ce au “copiat“ la un test

Lecție dură pe Wall Street: 20 de analiști ai Goldman Sachs au fost concediați după ce au “copiat“ la un test
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 oct 2015

Aproximativ 20 de analiști ai Goldman Sachs au fost concediați după ce au trișat la un test intern de verificare a cunoștințelor, potrivit unor surse apropiate situației, citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bancherii de pe Wall Street se ajută de multe ori între ei atunci când le sunt testate cunoștințele, având în vedere că acestea sunt repetitive și pot ocupa mult timp, au declarat mai multe surse.

Băncile de investiții au început însă, recent, să ia măsuri împotriva acestui fel de cooperare, pe fondul înăspririi reglementărilor.

“Acest comportament nu este numai o încălcare a regulamentului, ci încalcă și valorile companiei”, a declarat un putător de cuvânt al Goldman Sachs.

Cei 20 de analiști erau angajați în diferite divizii ale Goldman Sachs la nivel global, inclusiv în Londra și New York.

Concedierile au loc la o zi după ce Goldman Sachs a publicat rezultatele financiare trimestriale, care s-au situat sub așteptările analiștilor.

Goldman Sachs este unul dintre cei mai selectivi angajatori de pe Wall Street, iar anul trecut a angajat doar 3% dintre cele 267.000 de persoane care au încercat să obțină o poziție în cadrul băncii.

Totodată, revista Fortune a inclus Goldman Sachs în fiecare an, începând cu 1984, pe lista celor mai doriți 100 de angajatori.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
concedieri
analisti
test
wall street