Lichiditatea BVB - la cota de avarie. Bursa rămâne în 2 emitenți

Lichiditatea BVB - la cota de avarie. Bursa rămâne în 2 emitenți

Sursa foto: Travelling-light | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 aug 2022

În afară de acțiunile Fondul Proprietatea și Banca Transilvania, niciun alt titlu de la cota bursei românești nu a depășit un reper al tranzacțiilor de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La New York Stock Exchange, în pofida unei presiuni din partea celor care marchează profituri, cumpărătorii au reușit să apere redutele câștigate într-o sesiune de consolidare în zonă de maxime locale. Indicele Dow Jones Average Industrial a gravitat în zona de 34.000 de puncte.

Nici această catralizare a piețelor de acțiuni nu a fost de natură să antreneze activitatea la Bursa de Valori București. Investitorii s-au arătat mai degrabă apatici. Apetit nu a existat nici măcar pentru acțiunile Băncii Transilvania (TLV), care au revenit cu o valoare nominală nouă, după câteva sesiuni de suspendare. Acestea s-au apreciat cu 1,65%, până la prețul de 21,55 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,49 milioane lei.

EVERGENT Investments raportează un rezultat net de 65,2 milioane de lei la semestrul I 2022 CITEȘTE ȘI EVERGENT Investments raportează un rezultat net de 65,2 milioane de lei la semestrul I 2022

Cele mai mari schimburi, însumând 4,13 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au avansat cu 0,31%, până la prețul de 1,9560 lei/acțiune. La același capitol financiar, titlurile SIF Oltenia (SIF5) au coborât cu 1,01%, până la prețul de 1,9600 lei/acțiune, pe transferuri de 980.000 de lei. De altfel, a fost o zi foarte proastă sub aspectul lichdiității. Rulajul de 14,12 milioane lei (2,89 milioane euro) al pieței de acțiuni este unul din cel mai slabe din ultimii ani.

Totuși, sub aspectul dinamicii, bursa locală a copiat tendința piețelor dezvoltate de acțiuni, cu un tablou generalizat „verde”: +0,73% pentru indicele compozit BET-XT, +0,84% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.778,87 puncte, +0,74% pentru indicele energetic BET-NG și +0,74% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.676,95 de puncte păstrează tendința pe termen scurt (momentum) ușor ascendentă, așa cum este evidențiată pe graficul atașat.

Lichiditatea BVB - la cota de avarie. Bursa rămâne în 2 emitenți
.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea
sif oltenia