O treime din tranzacțiile de la BVB – realizate cu acțiuni nou-listate

O treime din tranzacțiile de la BVB – realizate cu acțiuni nou-listate

Cu cele mai mari tranzacții ale zilei, acțiunile Air Claim au salvat sesiunea cu lichiditate slabă de la BVB.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 iul 2021

Într-o sesiune în care au intrat în ring titlurile Air Claim cu cele mai mari volume ale zilei, piața aparent în derivă a fost susținută la nivelul lichidității de emitenții care au venit recent.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele S&P500 de la New York Stock Exchange a atins un nou maxim istoric, depășind reperul de 4.400 de puncte, însă suflul adus pentru activele de risc nu a ajuns și la Bursa de Valori București, unde activitatea a rămas modestă, în linia ultimelor ședință, iar indicii au avut deviații modeste față de nivelurile de referință: +0,04% pentru indicele compozit BET Plus, -0,31% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 52.111,21 puncte, -0,31% pentru indicele energetic BET-NG și +0,04% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.908,69 puncte se află în pierdere de momentum pe media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5).

O treime din tranzacțiile de la BVB – realizate cu acțiuni nou-listate

Pe de altă parte, bursa românească a consumat povestea ei. Titlurile companiei de servicii pentru transportul aerian Air Claim (CLAIM) s-au listat pe piața AeRO, la debut cumulând și cele mai mari tranzacții de la BVB, de 8,08 milioane lei. Cotația a închis la nivelul de 12,40 lei/acțiune, cu 99,68% peste prețul plasamentului privat premergător listării, iar la respectivul reper capitalizarea de piață a societății se ridică la 54,56 milioane lei (11,08 milioane euro).

Prefera Foods, companie deținută de Raul Ciurtin, a demarat listarea pe bursă a unei emisiuni de obligațiuni CITEȘTE ȘI Prefera Foods, companie deținută de Raul Ciurtin, a demarat listarea pe bursă a unei emisiuni de obligațiuni

Prin contrast, titlurile One United Properties (ONE) și-au continuat declinul cu o depreciere de 0,55%, până la prețul de 1,8000 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,20 milioane lei, și deja cotația se află cu 10,00% sub prețul ofertei publice de listare. De altfel, numele noi venite la cota bursei au însumat aproximativ o treime din rulajul de 30,76 milioane lei (6,25 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Titlurile consacrate au concentrat volume semnificative, după o etapă de lichiditate slabă. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,18%, până la prețul de 2,7850 lei/acțiune, pe tranzacții de 8,06 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,8620 lei/acțiune, pe o activitate de 2,45 milioane lei.

Cel mai mare fond de pensii din Norvegia renunță la investițiile în Alstom, Motorola și alte companii, acuzând legături ale acestora cu așezările israeliene din Cisiordania ocupată CITEȘTE ȘI Cel mai mare fond de pensii din Norvegia renunță la investițiile în Alstom, Motorola și alte companii, acuzând legături ale acestora cu așezările israeliene din Cisiordania ocupată

Motor important în trendul ascendent, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au câștigat și în ultima sesiune a săptămânii 0,33%, închizând la prețul de 0,9190 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,48 milioane lei. În afară de cele 5 simboluri, nicio altă acțiune de la cota BVB nu a depășit pragul unor schimburi de 1 milion de lei.

Peisajul sărăcăcios pentru acțiunile românești a fost compensat de activitatea însumând 5,60 milioane lei (1,14 milioane euro) din piața certtificatelor. Aceasta a fost catalizată de produsele turbo având suport indicele Dow Jones Average Industrial emise de BRK Financial Group (BRK) într-o sesiune de creștere la New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
teraplast
fondul proprietatea
air claim
one united