OMV Petrom pe Bursă: cea mai mare tranzacție din ultimii 3 ani, volum total fără precedent din 2004

OMV Petrom pe Bursă: cea mai mare tranzacție din ultimii 3 ani, volum total fără precedent din 2004
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2019

Bursa de Valori București (BVB) a consemnat astăzi cea mai mare tranzacție individuală cu acțiuni ale producătorului de țiței și gaze OMV Petrom din ultimii 3 ani, peste 0,25% din capitalul companiei (circa 145,8 milioane de titluri) schimbându-și proprietarul aproape de ora 13, contra sumei de 63,4 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tranzacția s-a perfectat la un preț de 0,435 lei/titlu, similar cu cel din ședința precedentă.

Ulterior, apetitul investitorilor pentru compania controlată de grupul austriac OMV a continuat să se manifeste prin alte tranzacții, care au dus totalul rulajului SNP la peste 160 milioane de acțiuni, cel mai mare din octombrie 2004, moment în care negocierile pentru privatizarea Petrom se aflau într-un stadiu avansat.

EXCLUSIV Neptunul scapă de hotelurile ruină ale fraților Micula. Și hotelul Terra și-a găsit cumpărător, care îl va renova cu 2,5 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Neptunul scapă de hotelurile ruină ale fraților Micula. Și hotelul Terra și-a găsit cumpărător, care îl va renova cu 2,5 milioane euro

În momentul redactării acestei știri, acțiunile OMV Petrom erau în urcare cu 0,69% față de închiderea de ieri, după ce creșterea prețului depășise 1% la un moment dat.

Valoarea companiei se ridică în prezent la 24,5 miliarde lei. Austriecii de la OMV dețin 51,01% din acțiunile emitentului, statul român fiind cel de-al doilea acționar ca importanță, cu 20,63% din capital.

În pofida scăderii producției de țiței cu peste 3% și a celei de gaze cu peste 8%, OMV Petrom a raportat un profit de 2,8 miliarde de lei pe primele 9 luni ale anului, în creștere cu 3% comparativ cu perioada similară din 2018, ca urmare a majorării cu 13% a vânzărilor. Rezultatele din trimestrul al treilea din 2019 însă arată o sădere considerabilă, de 43%, a profitului net, în pofida unei majorări cu 10% a vânzărilor față de același trimestru al anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
tranzactie actiuni omv petrom
lichiditate omv petrom
vanzari actiuni omv petrom
profit omv petrom