Promateris accesează fonduri norvegiene într-un proiect de 1,65 milioane euro

Promateris accesează fonduri norvegiene într-un proiect de 1,65 milioane euro

Sursa foto: Александр Марко / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 apr 2021

Compania Promateris va primi 744.000 de euro de la Islanda, Liechtenstein și Norvegia pentru realizarea unei noi divizii, numită Bio Compounds.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Promateris (PPL) începe investițiile în dezvoltarea unei noi divizii, Bio Compounds, ce are ca scop producția de materie primă provenită din surse parțial regenerabile, destinată realizării de ambalaje compostabile. Promateris își consolidează astfel poziția de lider regional, construind cea mai mare capacitate integrată de producție bio-based din Europa Centrală și de Est.

Investiția face parte din proiectul “Decarbonizarea economiei locale prin realizarea de produse bio-based"  și are o valoare de peste 1,65 milioane de euro. Promateris beneficiază de un grant în valoare de 744.000 de euro, oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul programului "Creșterea IMM-urilor din România." Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu compania norvegiana BioBag.

Impossible Foods, care promovează burgeri din plante și îi are printre finanțatori și pe Serena Williams și Jay-Z, pregătește o listare publică la evaluare de 10 miliarde dolari. Burgeri aduși acum și în România FOTO CITEȘTE ȘI Impossible Foods, care promovează burgeri din plante și îi are printre finanțatori și pe Serena Williams și Jay-Z, pregătește o listare publică la evaluare de 10 miliarde dolari. Burgeri aduși acum și în România FOTO

Acesta este al 2-lea grant de care beneficiază societatea finanțat prin această schemă de investiții, după ce în 2019, pe când încă se chema Prodplast, a obținut 950.000 de euro pentru producția de ambalaje din materiale regenerabile. 

Noua divizie de Bio Compounds va incepe în 2022 producția de BioMateris, materie primă utilizată în producția ambalajelor compostabile. Promateris își propune să încurajeze dezvoltarea bioeconomiei locale și utilizarea eficientă a resurselor, România fiind unul dintre principalii producători agricoli din Uniunea Europeană.

A doua oară, cu noroc: Puterea a reușit în Senat să adopte ordonanța care permite înstrăinarea acțiunilor la companiile de stat CITEȘTE ȘI A doua oară, cu noroc: Puterea a reușit în Senat să adopte ordonanța care permite înstrăinarea acțiunilor la companiile de stat

Integrarea agriculturii locale în procesul de producție îi ajută pe producătorii locali de ambalaje ce au la bază resurse regenerabile să își reducă amprenta de carbon și să dezvolte economia circulară locală. Promateris încurajează gestionarea corectă a deșeurilor și practicile agricole sustenabile, cum ar fi compostarea bio-deșeurilor, care ajută la regenerarea teritorială și ameliorarea solului.

BioMateris este rezultatul investițiilor în departamentul de R&D al companiei, dar și al parteneriatelor desfășurate împreună cu institute de cercetare prestigioase din România, dar și din afara granițelor. BioMateris poate fi folosit pentru a dezvolta produse destinate următoarelor industrii: agricultura (folie de mulcire), retail și HoReCa (ambalaje pentru alimente), managementul bio-deșeurilor (saci menajeri).

Promateris, companie controlată de omul de afaceri Pogonaru prin firmele Nord SA și Floreasca Development și în care acționar semnificativ, cu o deținere de 9,40% din acțiuni este și directorul general Tudor Georgescu, este listată la cota Bursei de Valori București, iar la ultimul preț de închidere de 3,7200 lei/acțiune, capitalizarea de piață a acesteia este de 63,51 milioane lei (12,91 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
promateris
bvb
bursa
norvegia