Puseul de vânzare de marți de la BVB – amendat aproape integral

Puseul de vânzare de marți de la BVB – amendat aproape integral

Sursa foto: Andranik Hakobyan | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 iun 2021

Declinul abrupt de câteva minute al bursei din prima sesiune de tranzacționare de după minivacanța de Rusalii a fost recuperat într-o sesiune cu aprecieri consistente pe acțiunile OMV Petrom și Banca Transilvania.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

După debutul săptămânii de tranzacționare pe piața de capital românească, marcat de participarea la exercițiile primare ale companiei imobiliare One United Properties (ONE) și Ministerului Finanțelor Publice, investitorii au revenit cu atenția asupra pieței reglementate, unde au realizat o mișcare de revenire după un șoc punctual de vânzare de marți.

Motoarele mișcării au fost 2 titluri aflate la baza declinului inițial. Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 2,74%, până la prețul de 0,4120 lei/acțiune, pe transferuri de 8,12 milioane lei, iar titlurile Băncii Transilvania (TLV) au câștigat 2,05%, până la prețul de 2,7350 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2 milioane lei.

CONFIRMARE OMV Petrom intră pe piața gazelor naturale lichefiate CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom intră pe piața gazelor naturale lichefiate

În același sens pozitiv au mers și titlurile Fondul Proprietatea (FP), care s-au apreciat cu 1,69%, până la prețul de 1,6900 lei/acțiune, în contextul unor schimburi de 3,06 milioane lei. Sunt mișcările care au influențat un tablou preponderent favorabil la BVB: -1,54% pentru indicele compozit BET Plus, -0,42% pentru indicele financiar BET-FI care au închis la nivelul de 51.391,05 puncte, +1,25% pentru indicele energetic BET-NG și +1,57% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.592,74 a recuperat aproape integral șocul bursier din sesiunea precedentă.

Puseul de vânzare de marți de la BVB – amendat aproape integral

Nu este un impuls susținut de volume. Rulajul pieței de acțiuni abia a fost de 36,67 milioane lei (7,44 milioane euro) și reprezentat în proporție de peste o treime de o tranzacție specială din piața deal în valoare de 13,73 milioane lei realizată pe titlurile Evergent Investments (EVER).

Prezență insolită pentru piață, titlurile Impact Developer & Contractor (IMP) au avut un salt de 3,38%, până la prețul de 3,0600 lei/acțiune pe o activitate cu puțin peste 1 milion de lei. Pe fondul unor transferuri cu puțin sub acest reper, titlurile Purcari Wineries (WINE) au avansat cu 0,33%, până la prețul de 30,70 lei/acțiune care conferă producătorului basarabean de vinuri o capitalizare bursieră de 614,00 milioane lei (124,66 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
purcari. impact
evergent investments