Putin a ridicat dobânzile... în SUA

Putin a ridicat dobânzile... în SUA

Rusia a transmis ordine de vânzare masive pe piața americană de bonduri

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 iun 2018

Rusia și-a lichidat în aprilie jumătate din deținerile sale de titluri de stat americane. Vânzările în valoare de peste 47 miliarde dolari au pus presiune pe piață și au contribuit la ridicarea randamentelor chiar și peste reperul de 3% pentru notele cu maturitate de 10 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna aprilie a fost marcată în piața americană de bonduri de o tendință constantă de urcare a randamentelor. Vânzări semnificative de titluri emise de Trezoreria SUA au lăsat loc puținelor corecții într-un trend puternic, foarte vizibil mai ales pe instrumentele cu scadența la 10 ani. Acestea au trecut de reperul de 3,00% al randamentului anual la jumătatea primăverii, așa cum se vede pe graficul atașat.

Putin a ridicat dobânzile... în SUA

Cine a pus presiune pe cotații? Portalul financiar Zero Hedge descoperă post-factum un mare vânzător. Administratorii rezervei valutare a Federației Ruse și-au înjumătățit în aprilie deținerile de titluri de stat americane, aruncând în piață bonuri de tezaur în valoare de 47,4 miliarde dolari, conform raportărilor recente.

Putin a ridicat dobânzile... în SUA

„A fost Vladimir Putin cel care a decis să regurciteze cele mai multe titluri ale Trezoreriei SUA în afara Rusiei”, scrie Zero Hedge, care pune această mișcare pe seama războiului comercial care probabil va tinde să se întețească. Spre comparație, China, cel mai mare investitor suveran pe piața americană de bonduri, a înstrăinat titluri în valoare de numai 5,80 miliarde dolari.

Cine sunt cumpărătorii? Aparent, fonduri de hedging, capital speculativ, întrucât cea mai importantă creștere de deținere, de 15,2 miliarde dolari, este reperată pentru luna aprilie în Insulele Cayman.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sua
bonduri
dobanzi
vladimir putin
china