Revenire parțială pe Wall Street, după datele privind vânzările de retail. S&P 500 evită la limită piața "bear"

Revenire parțială pe Wall Street, după datele privind vânzările de retail. S&P 500 evită la limită piața "bear"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 mai 2022

Acțiunile americane au închis în creștere marți, recuperând parțial declinul recent și evitând la limită intrarea pieței în teritoriul "bear".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Caracteristicile piețelor externe de interes pentru magazinele online din România, resursele umane în perioada post-pandemică, evoluția pieței forței de muncă în companiile implicate în comerțul electronic și multe alte teme vor fi prezentate la Conferința Profit.ro - DPD România Barometrul e-Commerce. Provocări în vremuri de criză.

Evenimentul, programat pentru 27 mai, la hotelul Marriott Bucharest Grand Hotel, va fi transmis în direct la PROFIT NEWS  TV.

Detalii  AICI

O piață "bear" presupune un declin de minimum 20% de la cele mai recente maxime. Indicele Nasdaq Composite este deja în această situație, cu un declin de circa 26% față de recordul din noiembrie. S&P 500 și Dow Jones au evitat deocamdată acest teritoriu.

Apel al constructorilor auto către UE pentru obligativitatea vehiculelor 100% electrice din 2035. Ford se alătură unui apel lansat de 27 de companii CITEȘTE ȘI Apel al constructorilor auto către UE pentru obligativitatea vehiculelor 100% electrice din 2035. Ford se alătură unui apel lansat de 27 de companii

S&P 500 a scăzut cu până la 19% față de ultimul maxim.

Indicele a urcat marți cu peste 2%, iar Dow Jones, cu 1,23%.

Revenirea a fost susținută de scăderea cazurilor de Covid-19 în China, care a temperat temerile legate de evoluția economiei globale, dar și de datele care au relevat faptul că americanii au continuat să cumpere chiar dacă prețurile de consum au ajuns la maximul ultimelor circa 4 decenii. Astfel, vânzările de retail au rămas solide și au crescut cu 0,9% în aprile față de martie. Totuși, aceste date nu sunt ajustate în funcție de inflație, astfel că prețurile mai mari au avut în sine o contribuție la creșterea vânzărilor de retail ca valoare. Datele sunt, totuși, optimiste și în linie cu estimările, Excluzând vânzările auto, estimările au fost chiar depășite.

"Judecând după vânzările cu amănuntul din luna aprilie, consumatorul face față presiunilor inflaționiste, vânzările crescând pentru a patra lună consecutiv. Categoriile de bază oferă indicii că, probabil, consumatorii apelează la economii pentru a compensa scăderea salariilor reale. Dacă presiunile asupra prețurilor se vor tempera suficient, ne așteptăm la o revenire a creșterii economice în trimestrul al doilea", afirmă Jeffrey Roach, economist șef la LPL Financial, citat de presa internațională.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua