Romgaz are un nou Consiliu de Administrație provizoriu, condus de fostul președinte ANRE Nicolae Havrileț

Romgaz are un nou Consiliu de Administrație provizoriu, condus de fostul președinte ANRE Nicolae Havrileț
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 27 iun 2019

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Romgaz a decis miercuri înlocuirea a cinci din cei șapte membri ai Consiliului de Administrație, printre cei revocați figurând și directorul general al companiei, Adrian Volintiru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ramona Ungur, Liviu Nistoran, Remus Grigorescu, Adrian Volintiru și Aristotel Marius Jude nu au fost reconfirmați, ca urmare a aplicării metodei votului cumulativ, mandatul lor încetând începând cu ziua de azi.

Noua componență a Consiliului de Administrație a Romgaz este formată din Nicolae Havrileț, Manuela-Petronela Stan-Olteanu, Romeo-Cristian Ciobanu, Caius-Mihai Parpala, Tudorel Hărăbor, Nicolae Cîmpeanu și Petrus Antonius Maria Jansen.

Noii membri aleși ai CA Romgaz vor avea un mandat de patru luni, iar cei reconfirmați mandatul este cel stabilit în momentul numirii.

Nici indemnizațiile fixe brute ale noului CA nu vor fi modificate. Indemnizația unui membru CA Romgaz este de două ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate.

Nicolae Havrileț este actual consilier al ministrului energiei și fost președinte ANRE în perioada 2012-2017.

EXCLUSIV Un grup de investitori israelieni, coordonat de Ramon Tsur, lansează dezvoltarea a trei terenuri valoroase, parte a unor fabrici privatizate cu Sorin Beraru, căutat de Interpol CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un grup de investitori israelieni, coordonat de Ramon Tsur, lansează dezvoltarea a trei terenuri valoroase, parte a unor fabrici privatizate cu Sorin Beraru, căutat de Interpol

Manuela-Petronela Stan-Olteanu este administrator al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră și consilier personal al Secretarului General al Guvernului. Între 2017 și 2018 a fost peședintele CA al Conpet SA.

Romeo-Cristian Ciobanu este profesor universitar la Universitatea Tehnică Iași.

Caius-Mihai Parpala activerază în prezent ca director al ANAR - Administrarea Bazinală de Apă Mureș - Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad.

Tudorel Hărăbor a fost administrator special al Gerovital Cosmetics și director general al SC FEPA SA.

Nicolae Cîmpeanu îndeplinește în prezent funcția de coordonator administrativ al OMV Petrom Global Solution SA și a mai activa în cadrul Oil Terminal SA.

Și Petrus Antonius Maria Jansen provine din mediul universitar, fiind lector principal la London School of Business & Finance.

Romgaz are o capitalizare de 12,33 miliarde lei și 6.200 de angajați. În anul 2018, producția de gaze naturale a fost mai mare decât în anul 2017 (5,333 miliarde mc față de 5,158 miliarde mc). Romgaz a avut anul trecut o cifră de afaceri de 5 miliarde lei și un profit net de 1,36 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
ca
conducere