Sectorul agriculturii aduce un emitent nou pe o bursă la a 3-a zi în nemișcare

Sectorul agriculturii aduce un emitent nou pe o bursă la a 3-a zi în nemișcare
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 oct 2020

Indicii principali de la BVB au avut deviații minore față de nivelurile de referință, într-o sesiune cu lichiditate mică pe segmentul acțiuni. Rulajele au fost salvate de acțiunile Holde Agri Invest care au fost la prima zi de tranzacționare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Secetă nu a fost numai pentru agricultura românească, dar și pentru piața locală de capital care a avut doar listări sporadice în ultimii 3 ani. Sub acest aspect, ședința de tranzacționare de astăzi de la Bursa de Valori București a fost o veritabilă ploaie pentru lichiditatea pe termen lung dorită de investitori.

Holde Agri Invest (HAI), primul mare jucător în domeniul exploatațiilor agricole de mari suprafețe, concentrând terenuri de aproape 10.000 de hectare, a adus în ringul de tranzacționare acțiunile. Acestea au însumat schimburi de 2,37 milioane lei, cele mai mari de pe segmentul AeRO. Cotația a închis la prețul de 1,4000 lei/acțiune care conferă companiei o capitalizare bursieră de 60,30 milioane lei (12,37 milioane euro).

SIF Moldova intenționează să-și schimbe denumirea în Evergent Investments CITEȘTE ȘI SIF Moldova intenționează să-și schimbe denumirea în Evergent Investments

Semințele Holde au fost aruncate au ajuns astăzi într-un peisaj sterp la BVB, rulajul pieței de acțiuni fiind de numai 27,82 milioane lei (5,71 milioane euro). Fără ordinele consistente, piața nu a avut puterea de a se desprinde de nivelurile de referință ale sesiunii precedente. Astfel, titlurile indicele compozit BET Plus s-a depreciat cu 0,06% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,08%, până la nivelul de 9.000,43 de puncte. Indicele celor mai tranzacționate acțiuni românești se află prins, din punct de vedere tehnic, între mediile mobile de viteză în proporții Fibonacci, respectiv media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21) și media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Sectorul agriculturii aduce un emitent nou pe o bursă la a 3-a zi în nemișcare

Ziua a fost anemică și pe piețele bursiere europene, cu evoluții neconcludente la nivelul principalilor indici continentali și regionali: +0,01% pentru indicele Euro Stoxx 50, +0,23% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,43% pentru indicele CAC40 de la Paris, -0,23% pentru indicele DAX30 din Germania, -1,08% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +2,23% pentru indicele BUX de la Budapesta și -1,06% pentru indicele PX de la Praga.

La BVB ziua a fost mai bună sub aspectul dinamicii decât o arată indicii. Astfel, cele mai lichide acțiuni au consemnat aprecieri decente. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 0,85%, până la prețul de 2,3850 lei/acțiune, pe transferuri de 10,34 milioane lei și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 1,16%, până la prețul de 1,3100 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,92 milioane lei, ultimul simbol favorizând și o închidere pozitivă a indicelui financiar BET-FI care a avansat cu 0,39%, până la nivelul de 42.217,16 puncte.

Pe contrasens, indicele energetic BET-NG a suferit un recul de 0,90% într-o zi în care cel mai important emitent din structura sa, OMV Petrom (SNP), a pierdut 2,69% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale stablizându-se la prețul de 0,3260 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al zilei, de 3,25 milioane lei. La același capitol, titlurile Electrica (EL) au avut un declin de 0,46%, până la prețul de 10,80 lei/acțiune, pe o activitate de 1,31 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
electrica
holde agri invest