Sesiune de corecții la BVB. Piața deal a stat

Sesiune de corecții la BVB. Piața deal a stat

Sursa foto: Naiauss / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 sep 2020

Indicii principali ai bursei românești au suferit un recul de aproape 0,9%, fiind trase în jos de declinul mai abrupt al acțiuniilor Băncii Transilvania. După o secvență de ședințe în care piața pe piața deal au fost efectuate transferuri cu valori excepționale, astăzi niciun schimb de acest tip nu a mai fost realizat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o zi negativă pentru piețele de acțiuni europene și la BVB am consemnat o zi de vânzări, în care de departe protagonista zilei a fost acțiunea OMV Petrom (SNP) care a adunat tranzacții de 18,12 milioane lei, reprezentând echivalentul unei treimi din rulajul de 54,52 milioane lei (11,19 milioane euro) al pieței de acțiuni. Cotația a suferit un recul de 0,74%, până la nivelul de 0,3370 lei/acțiune, investitorii repliindu-se după ce emitentul a comunicat recent că a revizuit în scădere estimarea pentru acest an a prețului țițeiului.

Acțiunea-fanion a bursei românești, cea a Băncii Transilvania (TLV), a avut o zi încă și mai slabă, cu o depreciere de 3,11%, până la prețul de 2,3350 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 13,40 milioane lei. Aceasta a afectat piața în ansamblul ei. Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,86% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,87%, până la nivelul de 9.030,78 puncte, unde, din punct de vedere tehnic, s-a întors pe media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21).

Sesiune de corecții la BVB. Piața deal a stat

Bursa românească a consumat pe o tendință de vânzare știrea privind promovarea la statutul de piață emergentă, însă la aceasta a contribuit decisiv climatul din piețele financiare internaționale. Și astăzi, sesiunea europeană a fost „roșie”: -0,64% pentru indicele Euro Stoxx 50, -1,30% pentru indicele FTSE100 de la Londra, -0,83% pentru indicele CAC40 de la Paris, -0,29% pentru

indicele DAX30 din Germania, -1,15% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, -1,90% pentru indicele BUX de la Budapesta și +0,16% pentru indicele PX de la Praga.
Influență a acestui impuls, titlurile Erste Group (EBS) s-au depreciat cu 1,47%, pe tranzacții de 2,48 milioane lei.

Investitorii la bursă ar putea scăpa de Declarația Unică. Premierul vrea \ CITEȘTE ȘI Investitorii la bursă ar putea scăpa de Declarația Unică. Premierul vrea "simplificarea procedurilor fiscale pentru investitorii de retail", măsură cerută de reprezentanții pieței de capital

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 1,14%, până la prețul de 1,3300 lei/acțiune, pe transferuri de 12,52 milioane lei. Aceasta a făcut ca indicele financiar BET-FI să alunece cu 0,01%, până la nivelul de 42.703,77 puncte.

 

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară parcursul acțiunilor din sectorul de energie și utilități, a coborât cu 0,95%. Din structura sa, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au suferit un recul de 1,75%, până la prețul de 28,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,15 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz