SIF Moldova a vândut ieri acțiuni Banca Transilvania de 8,4 milioane lei.

SIF Moldova a vândut ieri acțiuni Banca Transilvania de 8,4 milioane lei.
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 mar 2016

SIF Moldova marchează profituri la Banca Transilvania și își reduce numărul de acțiuni deținute astfel încât acestea să nu depășească 40% din valoarea portofoliului. De la anunțul privind repartizarea câștigului pe anul trecut, societatea de investiții financiare a vândut acțiuni ale instituției de credit în valoare de 13,57 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Aprecierea cu aproximativ 8% a cotației pentru acțiunile Băncii Transilvania începând de joia trecută a creat premisele unor noi marcări de profituri pentru SIF Moldova (SIF2) care are o participație de aproximativ 8% în cadrul instituției de credit.

Vânzările au început încă de la finele săptămânii precedente, însă acestea s-au accelerat ieri când societatea de investiții financiare cu sediul în Bacău a vândut 3,12 milioane titluri Banca Transilvania la prețuri între 2,6933 lei/acțiune și 2,6991 lei/acțiune. Valoarea acestor tranzacții efectuate prin 3 intermediari - Raiffeisen Bank, Swiss Capital și IFB Finwest - s-a ridicat la 8,4 milioane lei.

Luni și marți SIF Moldova mai vânduse 3,26 milioane titluri pentru 8,79 milioane lei, în timp ce la finele săptămânii trecute realizase lichidări nete de 685.000 de acțiuni cu simbolul TLV pentru care încasase 1,87 milioane lei.

Potrivit explicațiilor date de SIF Moldova în toamna anului trecut, când au mai fost astfel de episoade ale limitărilor de expunere pe Banca Transilvania, societatea are în vedere ca, în urma majorării de preț, participația sa la acest emitent să nu depășească 40% din total portofoliu.

Creșterile de la jumătea acestei luni au fost antrenate de anunțul făcut de Banca Transilvania joia trecută că din profitul său record - rezultat în cea mai mare din preluarea "în sânge" a Volksbank - va distribui dividende în valoare de 1,2 miliarde lei și va acorda acțiuni gratuite în contul unei majorări de capital de 620 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
banca transilvania
bvb
bursa
raiffeisen bank
ifb finwest
swiss capital