SIF Moldova intenționează să-și schimbe denumirea în Evergent Investments

SIF Moldova intenționează să-și schimbe denumirea în Evergent Investments
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 sep 2020

În contextul noii legislații a fondurilor de investiții alternative, SIF Moldova inițiază un proces de rebranding după ce acum 2 ani ASF a respins un astfel de demers, imposibil sub incidența vechii legi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Încă de acum peste 10 ani mai mulți profesioniști ai pieței de capital intuiau că cele 5 societăți de investiții financiare listate la cota Bursei de Valori București unde la acea vreme erau cei mai lichizi emitenți vor încerca să se departajeze între ele atât prin strategiile de investiții și dezvoltare, cât și prin structura portofoliu. Schimbarea mărcii rma să fie parte a unui astfel de proces.

SIF Moldova (SIF2) face un pas în acest sens la mai puțin de 1 an de la modificarea legislației în sensul permiterii acestui lucru. Consiliul de Administrație al societății a convocat pentru 30-31 octombrie Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând o propunere pentru schimbarea denumirii în Evergent Investments SA.

Investitorii la bursă ar putea scăpa de Declarația Unică. Premierul vrea \ CITEȘTE ȘI Investitorii la bursă ar putea scăpa de Declarația Unică. Premierul vrea "simplificarea procedurilor fiscale pentru investitorii de retail", măsură cerută de reprezentanții pieței de capital

În primăvara anului 2018, SIF-ul cu sediul la Bacău a mai inițat un astfel de demers, atunci numele votat de acționari fiind First Romania Capital Invest. Procedurile s-au oprit, însă, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care a respins avizarea, imposibilă în contextual vechii legislații.

Votul în Parlament de la sfârșitul anului trecut pentru legea fondurilor de investiții alternative care a abrogat vechiul ansamblu legal privind SIF-urile deschide acum calea nu numai ridicării pragurilor de deținere, care a fost deja operată, dar și schimbărilor de denumire.

SIF Moldova avea la data de 31 august un activ net de 1,90 miliarde lei. La nivelul de 1,9289 lei/acțiune al valorii unitare a activului net (VUAN) raportat ultimului preț de închidere din ședința de ieri de 1,3000 lei/acțiune, societatea se tranzacționează pe bursa cu un discount de 32,60%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
bvb
bursa
asf