Tablou bursier: AROBS și mult „verde”. Corecții severe pe acțiunile care intră în structura indicilor internaționali

Tablou bursier: AROBS și mult „verde”. Corecții severe pe acțiunile care intră în structura indicilor internaționali
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 dec 2021

La debutul în ringul de tranzacționare, titlurile AROBS Transilvania au avut o creștere explozivă pe tranzacții, reprezentând peste o treime din rulajul de 43,08 milioane lei (8,70 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, ING Bank, Institutul de Studii Financiare, Grupul Nordis, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Prima sesiune a săptămânii de la Bursa de Valori București a fost marcată de reținere, în contextul în care și piețele dezvoltate de acțiuni sunt marcate de indecizie. Lichiditatea a fost într-atât de slabă, încât transferuri de 4,70 milioane lei au fost suficiente să plaseze titlurile Romgaz Mediaș (SNG) pe locul 2 în clasamentul tranzacțiilor într-o zi în care acestea au avut un salt de 4,42%, până la prețul de 36,65 lei/acțiune.

Ședința a fost salvată de listarea AROBS Transilvania (AROBS). Titlurile societății au adunat schimburi de 15,05 milioane lei. O explozie de preț de 42,96%, până la nivelul de 1,9400 lei/acțiune a adus capitalizarea de piață a companiei din domeniul IT la 884,05 milioane lei (178,66 milioane euro).

Aquila a cooptat în acționariat cei mai mari jucători din piața românească de fonduri private CITEȘTE ȘI Aquila a cooptat în acționariat cei mai mari jucători din piața românească de fonduri private

Piața a avut, în ansamblu, o tendință de apreciere: +0,48% pentru indicele compozit BET-XT, +0,08% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.565,19 puncte, +1,51% pentru indicele energetic BET-NG și +0,55% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.448,01 puncte este după a 4-a sesiune consecutivă de recuperare a șocului de vânzare din 26 noiembrie, așa cum se vede pe graficul atașat.

Tablou bursier: AROBS și mult „verde”. Corecții severe pe acțiunile care intră în structura indicilor internaționali

Un avans în linie cu media pieței, +0,55%, l-au avut titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au închis la prețul de 1,8440 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,39 milioane lei. Celelalte 2 companii cu capitalizare mare, de asemenea, au avut evoluții favorabile: +0,89%, până la prețul de 0,4550 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) care au avut a 3-a activitate a zilei, de 3,11 milioane lei, și +0,20%, până la prețul de 2,4950 lei/acțiune, acre au cumulat tranzacții de 3,08 milioane lei.

Transgaz împrumută 220 milioane lei de la BCR CITEȘTE ȘI Transgaz împrumută 220 milioane lei de la BCR

Prin contrast, simbolurile care de la data de 20 decembrie vor intra în structura indicilor agenției de evaluare financiară FTSE Russell, au suferit corecții agresive: -2,88%, până la prețul de 2,3600 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE), care au întrunit volume echivalente cu 2,46 milioane lei, și -4,03% până la prețul de 22,60 lei/acțiune, pentru titlurile Transport Trade Services (TTS), pe un rulaj de 1,76 milioane lei.

Reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Digi Communications (DIGI), care s-au retras cu 0,71%, până la prețul de 41,80/acțiune, și de titlurile MedLife (M) care au urcat cu 2,34%, până la prețul de 21,90 /acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
tts
one united