Tencent Music, divizia de streaming muzical a gigantului chinez Tencent, s-a listat la New York la o evaluare de peste 21 miliarde dolari. A patra cea mai mare listare a unei companii chineze la New York în acest an

Tencent Music, divizia de streaming muzical a gigantului chinez Tencent, s-a listat la New York la o evaluare de peste 21 miliarde dolari. A patra cea mai mare listare a unei companii chineze la New York în acest an

Foto: Flickr/Chinwag

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 dec 2018

Tencent Music Entertainment, divizia de streaming muzical a conglomeratului chinez Tencent Holdings, a atras 1,1 miliarde de dolari printr-o ofertă publică de acțiuni pe bursa de la New York, printre cele mai mari listări ale unei companii chineze din acest an.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Oferta evaluează Tencent Music la 21,3 miliarde de dolari. Compania a intrat la tranzacționare la un preț de 13 dolari pentru o acțiune ADS (American Depositary Shares), aflat la limita de jos a intervalului indicativ de 13-15 dolari/ADS.

Tencent Music va încasa o sumă brută de aproximativ 570 milioane de dolari (4,46 miliarde dolari Hong Kong - HKD), restul până la 1,1 miliarde de dolari revenind altor vânzători.

EXCLUSIV Acționarii magazinului Unirea votează raportul CA care acuză vechea conducere că ar fi scos din companie 50 milioane lei într-o AGA-circ. „Hai marș de aici! Eu sunt moștenitoarea Imperiului Adamescu!” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Acționarii magazinului Unirea votează raportul CA care acuză vechea conducere că ar fi scos din companie 50 milioane lei într-o AGA-circ. „Hai marș de aici! Eu sunt moștenitoarea Imperiului Adamescu!”

Platforma de streaming muzical, cea mai mare din China și printre cele mai mari din lume după numărul de utilizatori, plănuia să se listeze în luna octombrie, însă operațiunea a fost amânată din cauza condițiilor de piață nefavorabile, în principal pe fondul tensiunilor comerciale dintre SUA și China.

Este a patra cea mai mare listare a unei companii chineze la New York în acest an. Platforma de streaming video iQiyi, botezată Netflixul Chinei, a atras cea mai mare sumă în acest an, de aproximativ 2,3 miliarde de dolari, fiind urmată de compania de e-comerț Pinduoduo, cu 1,6 miliarde de dolari, și producătorul de automobile electrice Nio, cu aproximativ 1,15 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tencent music
oferta publica initiala
listare
new york
actiuni ads