TeraPlast – undă verde pentru un ajutor de stat pentru o investiție de 11 milioane euro

TeraPlast – undă verde pentru un ajutor de stat pentru o investiție de 11 milioane euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 mai 2022

Grupul TeraPlast va începe în acest an construcția la o unitate de producție de folii stretch. Societatea va beneficia de ajutor de stat, investițiile cu sume cofinanțate din ultimi 3 ani depășind 44 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Grupul TeraPlast (TRP) a primit acordul de finanțare prin schema ajutorului de stat pentru o investiție de 11,2 milioane de euro într-o unitate de producție de folii stretch, spune o notificare a emitentului către Bursa de Valori București. Construcția noii fabrici va începe în acest an în parcul industrial din Sărățel.

Facilitatea va avea 2 linii de producție pentru folii din polietilenă de uz industrial, ceea ce reprezintă o capacitate de peste 14.000 de tone anual. Echipamentele sunt de ultimă generație, cu un grad ridicat de robotizare și automatizare a fluxului de producție. La maturitate, investiția va genera o cifră de afaceri de 28 milioane euro și o EBITDA de 4 milioane de euro, corespondentă unei marje de 14%, similară cu cea a altor segmente din cadrul Grupului.

Hidroelectrica – profit cu peste 70% mai mare în primul trimestru, din scumpirea energiei CITEȘTE ȘI Hidroelectrica – profit cu peste 70% mai mare în primul trimestru, din scumpirea energiei

Mecanismul de stimulare a investițiilor cu impact major în economie prevede un sprijin al statului de 50% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. Prin această facilitate, beneficiarul se angajează ca în termen de 5 ani de la finalizarea investiției să contribuie la bugetul general consolidat cu o sumă cel puțin egală cu cea a ajutorului de stat primit.

„Ne bucurăm că avem acest sprijin consistent din partea Ministerului de Finanțe în cadrul unui program care și-a dovedit eficiența în trecut și care aduce beneficii reale pentru dezvoltarea regională și a întregii economii”, a declarat Laszlo Vajda, directorul de dezvoltare al Grupului TeraPlast. “Acest proiect, parte a strategiei de dezvoltare a Grupului pe un segment de piață cu un potențial major, presupune crearea unui centru important de producție de folii stretch în România, cu beneficii pe termen lung.”

Pierderi de peste 150 milioane lei pentru Electrica SA, din cauza exploziei prețurilor angro la energie. Săptămâna trecută, CEO-ul a fost revocat CITEȘTE ȘI Pierderi de peste 150 milioane lei pentru Electrica SA, din cauza exploziei prețurilor angro la energie. Săptămâna trecută, CEO-ul a fost revocat

Piața de folii stretch din România este estimată la circa 30 mii de tone pe an, iar capacitatea de producție ce va fi dezvoltată de TeraPlast va modifica radical oferta internă, prin reducerea necesarului din import.  Grupul are ca obiectiv atingerea unei cote de piață de aproximativ 45% din piața foliilor stretch până la finalul anului 2025, prin dezvoltarea de capacități proprii și prin operațiuni M&A.

Pentru derularea optimă a investiției, Grupul TeraPlast va accesa o finanțare de la Raiffeisen Bank. În ultimii 3 ani, Grupul TeraPlast a derulat investiții de 44,4 milioane de euro cofinanțate prin schema ajutorului de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
bvb
bursa