Titlurile Romgaz, din nou la maximul perioadei ex-dividend

Titlurile Romgaz, din nou la maximul perioadei ex-dividend
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 iul 2016

Cele mai tranzacționate acțiuni de la BVB au fost astăzi cele ale Romgaz, care au urcat cu 0,67%. Prețul de 22,70 lei/acțiune, atins pentru a doua oară în ultimele 4 sesiuni, este cel mai ridicat de după trecerea datei de înregistrare pentru primirea acestora. Perspectiva intrării banilor din dividende înapoi în piață ar putea fi cauza principală a avansului cotației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La Bursa de Valori București, toți indicii au avut astăzi culoarea „verde”, în acord cu aprecierile ușoare ale principalelor piețe de acțiuni europene, însă deviațiile au fost minime. Indicele reprezentativ BET a urcat cu numai 0,02%, până la nivelul de 6.655,22 puncte, în timp ce indicele compozit BET Plus a avansat marginal, cu 0,03%.

Cea mai importantă apreciere, de 0,33%, a avut-o indicele energetic BET-NG. Din structura acestuia, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au aflat pe primul loc în topul tranzacțiilor din piața reglementată, cu schimburi însumând 2,71 milioane lei. Cotația a avansat cu 0,67%, până la prețul de 22,70 lei/acțiune, însă pe parcursul zilei a fost atins maximul de 22,80 lei/acțiune. Ambele repere ridicate au mai fost consemnate și în ședința de la BVB de joia trecută, fiind vârfuri de la revenirea la tranzacționare după data ex-dividend, pe 4 iulie.

Ministerul Energiei, care controlează Romgaz, cere revocarea unei hotărâri AGA de protejare a bonusurilor administratorilor CITEȘTE ȘI Ministerul Energiei, care controlează Romgaz, cere revocarea unei hotărâri AGA de protejare a bonusurilor administratorilor

Față de minimul atins intraday la 21,70 lei/acțiune pe 7 iulie, cea mai mare parte a tranzacțiilor de astăzi s-au realizat la prețuri cu 4,61%-5,07% mai mari. Intrările de capital pe acest emitent au ca posibilă explicație faptul că, începând cu data de astăzi, intră dividendele în contul câștigului obținut de companie în exercițiul financiar de anul trecut.

O treime din tranzacții pe titluri din componența indicelui BET-FI

Într-o zi în care rulajul pieței de acțiuni a fost de 16,88 milioane lei (3,78 milioane euro), pe locul 2 în clasamentul tranzacțiilor, cu shimburi de aproximativ 2,42 milioane lei, s-au aflat titlurile Băncii Transilvania (TLV), care s-au depreciat cu 0,46%, până la prețul de 2,155 lei/acțiune. Titlurile băncii au mai fost protagonistele și a unei tranzacții speciale pe segmentul deal în valoare de 2,91 milioane lei. Tot pe această piață, am mai consemnat și un transfer deal cu 10 milioane acțiuni SIF Transilvania (SIF3), totalizând 2,60 milioane lei.

Este tranzacția care a depășit chiar și volumele echivalente cu 2,23 milioane lei ale celui mai lichid emitent financiar din piața reglementată, Fondul Proprietatea (FP). Cotația Fondului a urcat cu 0,13%, până la prețul de 0,781 lei/acțiune. În ansamblu, indicele financiar BET-FI a avansat cu 0,23%, pentru o închidere la nivelul de 27.890,57 puncte. Din componența sa, titlurile SIF Moldova (SIF2) s-au apreciat astăzi cu 0,69%, până la prețul de 0,7300 lei/acțiune, în ziua în care a anunțat încheierea primei etape a programului de răscumpărări după achiziționarea în perioada 15 iunie – 25 iulie a unui număr de 3 milioane titluri proprii, prețul mediu fiind de 0,7201 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
banca transilvania
fondul proprietatea
romgaz
sif moldova
sif transilvania